Vettel tartósabb gumikért lobbizott a Pirellinél

Forma-1, Sebastian Vettel, Scuderia Ferrari, Mexikói Nagydíj
MEXICO CITY, MEXICO - OCTOBER 30: Sebastian Vettel of Germany and Ferrari drives during practice for the Formula One Grand Prix of Mexico at Autodromo Hermanos Rodriguez on October 30, 2015 in Mexico City, Mexico. Mark Thompson/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Február utolsó napjai során véglegesítik a jövőre életbe lépő új szabályokat, de a döntéshozóknak még mindig rengeteg megválaszolatlan kérdést kell kezelniük. Vettel vezetésével a pilóták is belefolytak az egyeztetésbe.

Kedden a Pirelli milánói székházában találkozott Jean Todt, Bernie Ecclestone, a Pirelli vezetése, valamint a csapatok és a versenyzők delegációja, hogy előrelépést érjenek el a már jövőre életbe lépő, de még mindig nem véglegesített új technikai szabályokkal kapcsolatban. A résztvevők gyorsabb és vonzóbb megjelenésű autókat szeretnének, de nem tudnak megegyezni abban, hogy ezt miként érnék el, és márciustól már csak egyhangú voksolással változtathatnak az F1 szabályain.

Tekintve, hogy ez a világbajnokságban csak a legritkább esetben fordul elő, az érintettek 2016. február 29-ig véglegesíteni akarják a javaslatcsomagot, értesült az Autosport. Az autók műszaki részleteinek megvitatása mellett a versenyzők tartósabb gumikért lobbiztak, azt szeretnék, ha hajszolhatnák az abroncsokat, és nem kellene annyit foglalkozniuk azok megóvásával. A delegációt Sebastian Vettel vezette, de Felipe Massa, Valtteri Bottas és Nico Rosberg is részt vett.

Vettel a Belga Nagydíj után kiakadt a Pirelli gumik miatt, most ő vezette a pilóták delegációját az egyeztetésen Forrás: AFP/Mark Thompson

A szaklap tudósítása szerint a Pirelli folyamatosan azt hangsúlyozta, hogy átfogó tesztprogramra van szüksége az idei szezon során annak érdekében, hogy felkészülhessenek a jövő évi autók által támasztott elvárásokra, de e téren, és más részletek ügyében sem tudtak megállapodni a jelen lévők, bár az Autosport az értesülései alapján „nagyrészt építő jellegűnek” nevezte a keddi tárgyalásokat Olaszországban.

Az újabb egyeztetésre azért volt szükség, mert a legutóbbi, Heathrow reptéren tartott tárgyalás kudarcba fulladt, így felértékelődött az informális találkozónak szánt milánói alkalom. Miután a műszaki szakemberek nem tudtak érdemi előrelépést tenni, ismét felmerült a Williams által többször hangoztatott lehetőség, hogy csak 2018-tól vezessék be az új regulákat, de úgy hírlik, a csapatok már jövőre szeretnének új korszakot kezdeni.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!