Vágólapra másolva!
A Sahara csoport a tartozásai miatt több értékes befektetésétől kénytelen megválni, ennek eshet áldozatul az F1-es alakulat is.

Úgy tűnik, a Force India mögül kiszáll egyik fő tulajdonosa, egyben névadó szponzora, a Sahara India csoport. A cég alapítója és elnöke, Subrata Roy 2014 márciusa óta börtönben ül egy elfajult tartozási ügy miatt, és a jogi eljárás mostanra jutott el odáig, hogy a Sahara kénytelen lesz fizetni a befektetőinek. Mégpedig jelentős összeget, 441 (más források szerint 780) millió dollárt, írja a Motorsport.com.

Ezt csak úgy tudják előteremteni, ha megválnak több tulajdonuktól, köztük szállodáktól – az övék például a New York-i Plaza Hotel –, négy repülőgéptől és az F1-es érdekeltségüktől is. A Force Indiában még 2011-ben szereztek 42,5%-os részesedést 100 millió dollárért; Vijay Mallya ugyanekkora hányadot birtokol, míg a maradék 15% a Mol-családé.

Kiszállhat egy befektető a Force India mögül Forrás: AFP

A Force Indiák oldaldobozán már a tavalyi szezon során is többször lecserélték a Sahara feliratot alkalmi szponzorok, például a Telcel és a Claro matricáira. A Jordan leszármazottja Nico Hülkenberggel és Sergio Pérezzel a volánnál a pályán ettől függetlenül történetének legeredményesebb szezonját zárta, 136 ponttal az 5. helyen végzett a konstruktőrök között.

Amennyiben a Sahara tényleg kiszáll a csapat mögül, annak valószínűleg nevet kell változtatnia, mert hivatalosan Sahara Force India F1 Teamként szerepel a nevezési listán.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!