Vágólapra másolva!
Villeneuve szerint a Forma-1 jelenleg nem tudja eldönteni, merrefelé tart, ezért „értelmetlen” döntések születnek. Újra rendkívülivé kell tenni a bajnokságot.

Jacques Villeneuve szerint nem véletlen, hogy a Forma-1 népszerűsége folyamatosan csökkent az utóbbi években, hiszen úgy tűnik, a szabályhozók sem tudják eldönteni, milyen irányba tartsanak. Az 1997-es világbajnok szerint az F1 egyre jobban eltávolodik az eredeti értékeitől, ezért alapvető változásokra van szükség.

„Az F1 egyszerre minden próbál lenni, és ez hiba" – nyilatkozta Villeneuve a CNN-nek. „Mintha hosszú távú versenyekre akarnának autókat tervezni, ráadásul a hibrid technológiával is ötvözik. A hibrid rendszerek körülbelül 100 kg-t nyomnak, és emiatt 4 másodperccel lassabbak a köridők."

Villeneuve szerint újra rendkívülivé kell tenni az F1-et Forrás: AFP

Villeneuve szerint a Forma-1-nek arra kell törekednie, hogy „extrémebb" legyen, mint a többi széria. „A mostani megoldások nem az F1-re vallanak – nem rendkívüliek, ezért nincs is értelmük" – jelentette ki.

„Az F1-nek extrémnek, elérhetetlennek, bolondnak és őrültnek kell lennie, mert mindig ilyen volt. Egy laboratórium, ahol a határ a csillagos ég" – tette hozzá Villeneuve. „Most sok olyan tényező van, ami sokkal kevésbé vonzó a közönség számára, ilyen például a DRS is."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!