Vágólapra másolva!
A kétnapos tesztre a mesterségesen fellocsolt Paul Ricard pályán kerül sor, kizárólag az extrém esőgumikon lehet majd körözni.

A Pirelli hétfőn hivatalosan is megerősítette, hogy január végére kétnapos gumitesztet szervezett a franciaországi Paul Ricard versenypályára. A tesztet január 25-26-án rendezik meg, és csupán három csapat – a Ferrari, a Red Bull és a McLaren – fog részt venni rajta.

A Pirelli a kétnapos teszten kizárólag az extrém esős abroncsait szeretné kipróbálni, ezért a pályát mesterségesen fellocsolják majd, és az intermediate gumik használatát sem engedélyezik. A Pirelli a teszten autóba ülő versenyzőkről és a pontos programról később közöl információkat, de annyit tudni lehet, hogy a sajtó számára nyitottá teszik a gyakorlást.

Kevés lehetőség van az esőgumik tesztelésére Forrás: AFP

Az olasz gumigyártó régóta próbálta elérni, hogy vizes pályás tesztet rendezhessen, mert rendkívül kevés lehetőségük van kipróbálni az extrém esőgumikat, ami nagyon megnehezíti a fejlesztésüket. A Paul Ricard ideális helyszín a teszt lebonyolításához, a modern tesztpályán szimulálni tudják az esős körülményeket.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!