Vágólapra másolva!
A 2017-es szabályokban látják a kiugrási lehetőséget. Idén szeretnék bebiztosítani a helyüket a mezőny első felében.

A Force India a kezdeti nehézségek után a vártnál jobban szerepelt 2015-ben, a konstruktőri bajnokságban az 5. helyen végeztek. Az idén nem számítanak látványos előrelépésre, 2017-ben viszont az új szabályoknak köszönhetően az élmezőnyben harcolnának. A helyettes csapatfőnök, Bob Fernley semmi okot nem lát arra, hogy ne vehessék fel a versenyt a Mercedesszel, a Ferrarival vagy a Red Bull-lal.

„A 2017-es szabályokban nagyon izgalmas lehetőségek rejlenek. Az aerodinamika terén olyan teljesítményre vagyunk képesek, mint az élcsapatok, ezért miért ne építhetnénk 2017-re egy még jobb autót? Miért ne tehetnénk meg a következő lépést?" – nyilatkozta az Autosportnak. „A B-specifikációjú autóval megmutathattuk, hogy képesek vagyunk a mezőny első felében versenyezni."

A Force India folytatná az előretörést Forrás: AFP/Alexander Nemenov

Fernley szerint a 2017-es idényben „mindenki tiszta lappal indul, ezért nem a felzárkózással kell foglalkoznunk", az idei szezonban pedig az lesz a céljuk, hogy megszilárdítsák a helyüket a mezőny első felében. „A lehető legjobb alapról kell megkezdenünk a 2017-es autó építését" – mondta. „Ehhez kulcsfontosságú, hogy megszilárdítsuk a jelenlegi helyünket, utána pedig meg kell teremtenünk a lehetőséget ahhoz, hogy 2017-ben előrelépjünk."

„Személy szerint úgy gondolom, hogy a 2016-os autónkat a lehető legkisebb erőfeszítés árán kell szinten tartanunk, a 2017-es autónkon pedig maximális erőbedobással kell dolgoznunk."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!