Vágólapra másolva!
Örülne, ha a jelenlegi csapatával tudna versenyeket nyerni, de ha máshol lesz erre lehetősége, nem marad a Force Indiánál.

Sergio Pérez az idén a világbajnokság 9. helyén végzett a Force Indiával, az Orosz Nagydíjon pedig a dobogóra is felállhatott. Állítása szerint pályafutása legjobb idényén van túl, és többször hangsúlyozta, mennyire jól érzi magát az indiai csapatnál. Nem tagadja azonban, hogy a világbajnoki címről és futamgyőzelmekről álmodik, és szerinte készen áll arra, hogy egy élcsapatnál versenyezzen.

Pérez célja a 2016-os idényben is az lesz, hogy bebizonyítsa, helye van egy győzelemre képes istállónál. Úgy érzi, sokat fejlődött, mióta a McLaren 2013-ban egy idény után megvált tőle. „Most van időm arra, hogy végiggondoljam, mit tettem eddig, és mit kell tennem a jövőben ahhoz, hogy erősebb legyek" – nyilatkozta. „Folyamatosan fejlődöm versenyzőként. Még fiatal vagyok, és remélhetőleg hosszú pályafutás áll előttem. A következő év nagyon fontos lesz a jövőm szempontjából, és remélem, jó helyzetből tudom folytatni a karrieremet."

Pérez a győzelemről álmodik Forrás: AFP

A 25 éves mexikói elmondta, rendkívül hálás a Force Indiának az elmúlt két évért, de a jövőben a győzelmi esélyek fognak dönteni a csapatválasztásáról. „Remek lenne, ha élcsapattá válnánk, és hirtelen elkezdenénk a világbajnoki címért és a futamgyőzelmekért küzdeni. Akkor nagyon szívesen maradnék" – mondta.

„Fantasztikus lenne, ha együtt léphetnénk a következő szintre, de az sem lenne rossz, ha egy másik csapatnál lenne erre lehetőségem."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!