Vágólapra másolva!
Wolff szerint el kell kerülni, hogy az istálló fölénye miatt meggondolatlan döntések szülessenek. Villeneuve attól tart, hogy az új szabályokkal csak rontanak a helyzeten.

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner a napokban úgy nyilatkozott, a többi istállónak csak akkor lesz esélye a Mercedes legyőzésére, ha a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) és Bernie Ecclestone új szabályok bevezetésével segíti őket. 2017-re várhatóan meg is változnak az autókra vonatkozó előírások, de a részletekről egyelőre nem született döntés.

A Mercedes főnöke, Toto Wolff nem ellenzi a szabályok megváltoztatását, de óvatosságra intette a döntéshozókat. Szerinte ügyelni kell arra, hogy ne a Mercedes uralmának megdöntésére törekedjenek, hanem tényleg olyan szabályokat hozzanak, amelyekkel szórakoztatóbbá teszik a Forma-1-et a közönség számára.

A Mercedes tart a meggondolatlan döntésektől Forrás: AFP

„A kérdés csak az, hogyan jutunk el idáig" – nyilatkozta az Auto Motor und Sportnak. „Vajon el akarjuk-e lehetetleníteni annak a csapatnak a helyzetét, amely a munkájával előnybe került a többiekhez képest? A szórakoztatás nevében egyenlő esélyeket akarunk teremteni? Ez is egy lehetséges út, de a Forma-1-ben korábban soha nem volt rá példa."

Wolff szerint nem szabad sürgetni a változásokat, a jól átgondolt megoldásokkal hosszú távon sokkal többre mennének. „Nagyobb viták nélkül kell továbbfejleszteni a szabályokat, fokozatosan kell új irányba haladnunk. Ez persze több időt vesz igénybe, de ez lenne az észszerű megoldás."

A Mercedes főnökével Jacques Villeneuve is egyetért, az 1997-es világbajnok szerint ugyanis fennáll a veszélye, hogy az elhamarkodott döntésekkel csak ártanak a sportnak. „Minden alkalommal, amikor megpróbálták szórakoztatóbbá tenni a versenyeket, csak rontottak rajtuk" - nyilatkozta a Diariodelweb.it-nek. „Minden új szabállyal gyengébbé teszik a sportot, és a visszatérés egyre nehezebb lesz."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!