Vágólapra másolva!
A Volkswagen korábbi vezérét is győzködte, a General Motors beszállásának is örülne. Szerinte a Honda kudarca nem riaszthatja el a gyártókat.

A Ferrari elnöke, Sergio Marchionne örülne, ha a jövőben több autógyártó cég szállna be a Forma-1-be. Az idei szezonban újra felerősödtek azok a híresztelések, melyek szerint a Volkswagen készül beszállni az egyik márkájával, de a dízelbotrány miatt végül elvetették az erre vonatkozó terveket. Marchionne szerint azonban az egész F1-nek jót tenne, ha a német vállalat az F1-ben is képviseltetné magát.

„Én mindig arra biztattam a Volkswagen korábbi ügyvezető igazgatóját, hogy szálljanak be az F1-be" – mondta. „Nagyon furcsának tartottam, hogy egy ilyen nagy vállalat nincs jelen az F1-ben. A sportnak, nekik és nekünk is jó lenne, ha csatlakoznának. A General Motorst is erre biztatom, mindenkit próbálok rávenni a beszállásra."

Marchionne szerint több gyártó kell az F1-be Forrás: AFP

A Honda az idei szezonban tért vissza a Forma-1-be a McLaren partnereként, de a vártnál sokkal rosszabb teljesítményt nyújtottak, és csak a konstruktőri bajnokság utolsó előtti helyén végeztek. Egyesek szerint más gyártók azért nem döntenek a beszállás mellett, mert a Honda problémáit látva attól tartanak, ők sem tudnának sikeresek lenni. Marchionne szerint azonban ez nem tántoríthatja el őket.

„A Honda nagyszerű eredményeket érhet el a jövőben, visszatérhetnek a győzelem útjára" – vélekedett. „A Forma-1-nek több gyártóra van szüksége."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!