Vágólapra másolva!
Montezelomo védelmébe vette a spanyolt, miután a Ferrari jelenlegi elnöke kijelentette, Vettel jobban a csapat részévé vált, mint Alonso öt év alatt.

Fernando Alonso 2010 és 2014 között öt idényt húzott le a Ferrarinál, majd közös világbajnoki cím nélkül távozott a csapattól, miután nem jött ki az új vezetőséggel. A helyére Sebastian Vettelt szerződtették, akinek az érkezése egybeesett a csapat formájának javulásával, és három futamgyőzelmet is aratott. A Ferrari rendkívül elégedett a négyszeres világbajnok teljesítményével és hozzáállásával, és az elnök Sergio Marchionne szerint Vettel egy év után jobban a csapat részévé vált, mint Alonso öt év alatt.

„Vettel már a maranellói kalandja kezdetén is sokkal inkább ferraris volt, mint Alonso, aki öt évet töltött a csapatnál" – nyilatkozta Marchionne. „Sokat nyertünk a szerződtetésével. Az istálló karácsonyi ünnepségére egy olasz beszéddel készült, amelyet majdnem szó szerint megtanult. A megfelelő mentalitással érkezett a Ferrarihoz."

Montezemolo szerint érthető, hogy Alonso egyre kevésbé volt elhivatott Forrás: AFP

A tavaly ősszel leváltott ex-elnök, Luca di Montezemolo azonban úgy gondolja, érthető, hogy Alonso az istállónál átélt nehézségek után egyre kevésbé rajongott a Ferrariért. A spanyol az öt év alatt háromszor végzett a világbajnokság második helyén, 2010-ben és 2012-ben ráadásul az utolsó versenyen bukta el a címet.

„Talán jobb lett volna a helyzet, ha 2010-ben a Ferrarié lett volna az a bajnokság, amelyet könnyebb volt megnyerni, mint elveszíteni" – utalt arra, hogy a tabellát az idényzáró előtt még vezető Alonso egy stratégiai hiba miatt csak a 7. lett az Abu-dzabi Nagydíjon. „Kétszer is az utolsó futamon vesztette el a világbajnoki címet, ezért őt is meg kell értenünk."

Montezemolo azonban azt is elismerte, hogy Vettel nagyszerű munkát végzett a Ferrarinál töltött első évében. „Egyértelműen megmutatta, hogy remekül tud a csapatért dolgozni" – mondta. „Ez nagyon fontos ahhoz, hogy az istálló fejlődhessen, jó hangulat uralkodjon és egységesek maradjanak. Ezt azonban nemcsak szavakkal kell bizonyítania, hanem tényekkel is, ahogy Michael (Schumacher) tette."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!