Vágólapra másolva!
Ralf Schumacher betársul egy F4-es csapat vezetésébe, és ha Michael fia, Mick is a bajnokságban folytatja, jövőre ellenfelek lesznek. Ralf csemetéje, a 14 éves David is gokartozik már.

Michael Schumacher és öccse, Ralf F1-es csatája után újabb családi küzdelem alakulhat ki, miután a Jordan, a Williams és a Toyota korábbi pilótája betársult a német F4-es bajnokságban induló HTP Junior Team vezetésébe. Az alakulatot eddig a Mercedes DTM csapatát is menedzselő, Gerhard Ungar irányította, és az idén bajnoki címhez segítette Marvin Dienstet. Ralf Schumacher már eddig is a német F4 egyik nagykövete volt, és Ungarral is dolgozott korábban, még DTM-es korszakában.

„Mindig is közös célunk volt, hogy együtt építsünk fel egy csapatot, és fiatal tehetségeket neveljünk ki” – nyilatkozta Schumacher. „Az idén végre elhatároztuk, hogy közösen fogunk irányítani egy csapatot az ADAC Forma-4-ben. „Fontosnak tartjuk, hogy a feltörekvő fiataloknak jó alapokat adjunk, ezért a közeljövőben felfelé és lefelé is egyaránt bővítenénk a programunkat az F4-en túl” – mondta a korábbi F1-es futamgyőztes.

Ralf Schumacher tovább folytatja menedzseri pályafutását Forrás: Jürgen Tap/Hoch Zwei

Schumacher korábban a DTM-ben és a GP3-ban is részt vett menedzseri minőségében, a Mücke csapat névadó partnereként. Legújabb projektje érdekes helyzetet teremthet, hiszen unokaöccse, Mick Schumacher az idei szezont szintén az F4-ben teljesítette a Van Amersfoort Racing színeiben, és - bár nemrég tesztelt egy F3-as autót is - valószínűleg még egy évet marad a német bajnokságban, ahol már élete első versenyhétvégéjén győzelmet ünnepelhetett, de az összetettben csak a 10. lett.

Családi együttműködésre viszont Ralf szerint nincs sok esély. „Amikor Mick csapatot keresett, és a Van Amersfoortot választotta, Gerhard és én még nem tárgyaltunk az összeolvadásról” – idézte Ralf Schumachert a kölni Express. „Ő most jól érzi ott magát, és jövőre esélyes a bajnoki címre is. Számunkra Mick ugyanolyan ellenfél lesz, mint bárki más” – jelentette ki a 40 esztendős expilóta, akinek 14 éves fia, David is édesapja nyomdokaiba lépett, egyelőre gokartozással építi pályafutását.

Rosberg átérzi Mick helyzetét

A Mercedes szombaton este rendezett, évzáró gáláján vendégként Mick Schumacher is részt vett, rögtön Nico Rosberggel került össze a kieséses versenyben. A legendás Michael fiát nagy ovációval köszöntötte a közönség, és F4-es pályafutásának kezdete óta nagy médiaérdeklődés is övezi. „Remélem, hogy (a versenyzés) élvezetes marad számára, mert ez a legfontosabb” – nyilatkozta Rosberg. „Nehéz helyzetben van, de nincs más választása, el kell viselnie a felhajtást.”

Rosberg tudja miről beszél, hiszen édesapja, Keke egykori F1-es világbajnokként szintén ünnepelt sztár volt, de szerinte Micknek sokkal nehezebb dolga lesz az ismertség feldolgozásával, mint neki valaha is volt. „Az is érthető, hogy mindenki érdeklődik iránta” – tette hozzá. „Szerintem a körülötte lévő emberek nagyon fontosak lesznek, és vele van Sabine Kehm (Michael menedzsere), aki nagyon jól gondját viseli” – mondta Rosberg, aki 2010 és 2012 között Michael csapattársa volt.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!