Vágólapra másolva!
Vettelt is megpróbálta legyőzni Abu-Dzabiban, de lehetetlen volt maga mögött tartania a szuperlágy gumikon támadó Ferrarit. Hülkenberg jól rajtolt, de az első két etapjában küszködött.

Sergio Pérez az Abu-dzabi Nagydíj időmérőjén elért 4. helye után számított rá, hogy vasárnap lassabb lesz néhány mögüle induló autónál, ezért jó eredménynek tartja, hogy a versenyen csak egy helyet veszített. Az utolsó etapját még a 4. helyen kezdte meg, de a szuperlágy gumikon köröző Sebastian Vettel végül megelőzte.

„Nagyszerű érzés ilyen jó eredménnyel zárni a szezont. Elégedett vagyok az egész hétvége alakulásával, az időmérő és a verseny is jól sikerült" – mondta Pérez, aki úgy érzi, „hibátlan" versenyt futott. „Keményen hajtottam, és Vettelt is megpróbáltam legyőzni, de a szuperlágy gumikon olyan gyors volt, hogy lehetetlen lett volna magam mögött tartani. Amikor 4. voltam, megpróbáltam minél gyorsabban hajtani, hogy Vettel ne tudjon visszajönni elém, emiatt eléggé elhasználtam az abroncsaimat. (Daniel) Ricciardo így utolért a verseny végén, de szerencsére magam mögött tudtam tartani."

Pérez úgy érzi, soha nem vezetett ilyen jó formában Forrás: AFP

Pérez úgy érzi, az Abu-Dzabi Nagydíjon is sikerült kihoznia a maximumot a Force Indiából, ami méltó lezárása volt pályafutása eddigi legjobb idényének. „Nagyon jó formában vagyok. Az idény közben többször is mondtam, hogy még soha nem vezettem ilyen jól, és ezt az egész szezonról elmondhatom" – jelentette ki. „A csapatnak is ez volt az eddigi legsikeresebb éve, ezért nagyon várom már a következő idényt, úgy érzem, még sok van bennünk."

A másik Force Indiával Nico Hülkenberg jól rajtolt, és az indulás után az 5. helyen haladt, de később küszködött az autójával. „A rajtnál mindenki a belső ívre húzódott, de én kívül maradtam. Bátor döntés volt, és sikerült nyernem vele néhány pozíciót" – magyarázta. „Utána viszont nagyon alulkormányzott volt az autóm, nehéz volt befordulni vele a kanyarokba. Ezen a pályán sok szűk forduló van, ezért az első két etapban szenvedtem."

A német autója az utolsó etapban jobban működött, és a nehéz körülményeket figyelembe véve jónak tartja a 7. helyét. Összességében azonban nem elégedett az idényével, hiszen 20 ponttal kikapott Péreztől a bajnokságban. „Az idei nem tartozott a legjobb éveim közé, de sokat tanulhatok belőle, és erősebben térhetek vissza" – mondta. „Már várom a 2016-os idényt, keményen dolgozunk, hogy az első versenytől kezdve versenyképesek legyünk."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!