Vágólapra másolva!
A BBC szerint már a Lotusszal és a Red Bull-lal is megegyeztek, de Ecclestone-nal továbbra is vitáznak a pénzdíjakról. Az enstone-i gyárban már együtt dolgoznak a Renault és a Lotus emberei.

Már csak egyetlen akadálynak kell elgördülnie a Renault útjából ahhoz, hogy véglegesítsék a Lotus felvásárlásáról szóló szerződést, ezt a problémát viszont hónapok óta eredménytelenül próbálják megoldani. A franciák csak azzal a feltétellel térnének vissza gyári csapatként az F1-be, ha Bernie Ecclestone beleegyezik, hogy kiemelt csapatként kezeli őket, és nagyobb arányban részesülnek az év végén kiosztott, kereskedelmi bevételekből származó pénzdíjakból.

A BBC értesülései szerint a Renault egyszer már megegyezett Ecclestone-nal a kiemelt státuszról, de a megállapodás később összeomlott, és azóta is zajlik köztük a vita – olyannyira, hogy a Renault ismét a kiszállással fenyegetőzik. A részletek nem ismertek, de a BBC úgy tudja, az egyezkedés középpontjában a Renault és a Red Bull között létrejött megállapodás áll.

A Renault továbbra is Ecclestone-nal vitázik Forrás: GEPA Pictures/Andreas Pranter

Ecclestone az Abu-dzabi Nagydíj pénteki napján újra találkozott a Renault képviselőivel, de egyelőre nem tudni, sikerült-e előrelépést elérni az ügyben. A Renault állítólag korábban arról egyezett meg Ecclestone-nal, hogy a következő 9 évben gyári csapatként vesznek részt a világbajnokságban, de most újra felmerült, hogy ehelyett kiszállnak a sportból.

A fennálló helyzet a Lotus jövőjét is veszélyezteti, hiszen a komoly anyagi gondokkal küzdő csapat ellen csődeljárás indulhat, ha december 7-ig nem tudják bebiztosítani a jövőjüket. Belső források szerint a Renault a Lotusszal már minden részletről megegyezett, és az enstone-i gyárban már a franciák motorjához tervezik a jövő évi autót. A két fél már partnerként dolgozik együtt, noha a tulajdonosváltás hivatalosan még mindig nem történt meg.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!