Vágólapra másolva!
Úgy akar rá emlékezni, ahogy a síbaleset előtt ismerte őt. Hiányzik neki a Forma-1, de nem a jelenlegi formájában.

Michael Schumacher korábbi csapatfőnöke, Flavio Briatore elárulta, a 2013 decemberében elszenvedett síbalesete óta még egyszer sem látogatta meg a hétszeres világbajnokot. Schumachert a svájci otthonában ápolják, és több egykori kollégája és barátja – például Jean Todt és Ross Brawn – rendszeresen látogatja őt. Briatore a Welt am Sonntagnak beszélt arról, hogy miért nem szeretné látni Schumachert.

„Felipe Massától hallottam részleteket, ő már járt Michaelnél" – mondta Briatore, aki 1991 és 1995 között volt Schumacher csapatfőnöke a Benettonnál, két világbajnoki címet nyertek együtt. „Úgy akarok Michaelre gondolni, ahogy ismertem őt, ahogy emlékszem rá. Sok időt töltöttem vele, nagyon kedveltem és csodáltam."

Briatore néha kilátogat a nagydíjakra Forrás: AFP

Hivatalos információt hónapok óta nem közöltek Schumacher állapotáról, és a menedzsere Sabine Kehm figyelmeztette az újságírókat, hogy a látogatók nyilatkozatai nem tekinthetőek hitelesnek.

Briatore 2009-ig dolgozott a Forma-1-ben, majd a Renault 2008-as szingapúri botránya miatt kitiltották a sportból. Elmondta, néha hiányzik neki a Forma-1, de a visszatérést nem fontolgatja. „Hiányzik az F1, de nem a jelenlegi, hanem amit én is ismertem" – magyarázta az olasz, aki 1989-ben került a Benetton élére.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!