Vágólapra másolva!
Biztonsági őrök állták a Lotus szerelőinek útját Brazíliában, így nem tudtak munkához látni a pénteki szabadedzések előtt. Továbbra is anyagi gondjaik vannak.

Megérkezett a Lotus felszerelése Brazíliába, a szerelőket viszont a helyi biztonsági őrök nem engedték be a garázsba a Twitteren megjelent fényképek és bejegyzések szerint. Az enstone-i istálló szóvivője szerint nem részletezett "üzleti ügyek" miatt kerültek ismét bajba, de a helyszíni beszámolók szerint az ingóságaikat egyelőre nem foglalták le.

A Lotus szóvivője cáfolta azt is, hogy kihagyják a pénteki szabadedzéseket, és úgy vélte, a fennakadás nem jelenti azt, hogy a szerelőknek nem lesz elég idejük felkészíteni a csapat két autóját. Az enstone-i istálló hónapok óta vár arra, hogy a Renault formálisan is meghozza a döntést, és visszavásárolja a vállalat többségi tulajdonrészét.

A francia gyártó korábban szándéknyilatkozatot írt alá erről, és úgy tudni, már anyagilag is segítették korábbi istállójukat, de a 2013 óta szinte folyamatosan finanszírozási gondokkal küzdő Lotus helyzete továbbra sem megoldott. Ennek is köszönhető, hogy a csapat egyik pilótája, Romain Grosjean jövőre inkább a nulláról induló Haasnál próbál szerencsét.

Az enstone-i istállóval szemben beszállítói korábban csődeljárást kezdeményeztek, azt viszont el tudták kerülni. A Magyar Nagydíj pénteki szabadedzésein a Pirelli visszatartotta a csapatnak szállított gumikat, majd kiderült, hogy az alkalmazottak egyhavi bérét Bernie Ecclestone fedezte. Japánban a Lotusnak nem volt pénze kifizetni a kiszolgáló helyiségek bérleti díját, így kénytelenek voltak a garázsban rostokolni, az ellátást pedig ezúttal is Ecclestone állta.

Arra is volt már példa, hogy a Lotus felszerelése került veszélybe: a Belga Nagydíj után több napig Spában vesztegeltek a kamionjaik, miután elszámolási vitába keveredtek korábbi tesztpilótájukkal, Charles Pickel, aki jogi úton próbált kárpótlást kapni a tavaly elmaradt tesztnapjai miatt. A csapat menedzsmentje kártérítéssel rendezte a vitát néhány nappal azután, hogy Grosjean a viszontagságos körülmények ellenére is dobogós helyet szerzett Spában.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!