Vágólapra másolva!
Három versenyen belül kétszer akadtak össze, de a ferraris szerint nincs értelme a történteken rágódni. Bottasnak szerencséje volt, hogy egyáltalán folytatni tudta a versenyt.

A három héttel ezelőtti, Szocsiban történt ütközésük után Kimi Räikkönen és Valtteri Bottas a Mexikói Nagydíjon is összeakadt, miután a Williams pilótája kívülről próbálta megelőzni a honfitársát a 4-es kanyarban. Bottas autója nem sérült meg, és a 3. helyen fejezte be a versenyt, Räikkönen viszont azonnal kiesett.

A futam után Bottas elmondta, csak a véletlen műve, hogy ilyen rövid időn belül kétszer is ütköztek, és egyáltalán nem állt szándékában bosszút állni a szocsi esetért. Räikkönen sem gondolja úgy, hogy le kellene ülnie Bottasszal megbeszélni az incidenseket.

„Nem hiszem, hogy ez segítene, vagy bármit is megváltoztatna" – mondta. „Ami történt, megtörtént – talán ő most jobban érzi magát azok után, hogy mi történt Oroszországban. Nekem senkivel nincs problémám, ilyen a versenyzés. Ha most jobban érzi magát, jó neki, de hosszabb távon majd minden a helyére kerül."

Räikkönennek számtalan problémával kellett megküzdenie, mióta tavaly visszatért a Ferrarihoz, de újra megerősítette, hogy a csapata nagyon erős, és ezt a közeljövőben eredményekkel is szeretné bizonyítani. A finn úgy érzi, nem kell felelőst keresni a vasárnapi ütközésért, de szerinte Bottas hagyhatott volna nagyobb helyet is kettejük között.

Räikkönen azt mondja, nincs problémája Bottasszal Forrás: AFP

„Ha ráhajtott volna a kerékvetőre, több helyünk lett volna. Elég csúszós volt a pálya, és blokkolta az első kerekét, a végeredményt pedig mindenki láthatta" – mondta. „Egyszer nekem is be kellett fordulnom, nem hajthattam tovább egyenesen. De szerintem nincs is értelme erről beszélni, hiszen mindenki mást fog hibáztatni. Mindig megpróbálnak felelőst keresni, de ez senkin nem segít."

Bottasnak szerencséje volt

A Williams vezető versenymérnöke, Rob Smedley megvédte a pilótáját, szerinte Bottas „semmi rosszat nem tett." Ennek ellenére könnyen kieshetett volna, ezért a brit mérnök is elismeri, hogy nagy szerencséjük volt.

„Kimi autója függőleges és vízszintes irányból is óriási ütést kapott. Nyilván nem úgy építették az autót, hogy ezt kibírja, ezért eltörött a jobb hátsó felfüggesztése. Mi viszont szerencsések voltunk" – mondta Smedley, aki szerint Bottas már semmit nem tehetett, miután Räikkönen bevágott elé.

„Valtteri az első balos kanyarban elég helyet hagyott neki a külső íven, utána viszont nem tudott hová menni, ez a fedélzeti kamera képeiből is kiderül" – tette hozzá a brit. „Két kereke már így is a pályán kívül volt, tehát csak úgy kerülhette volna el az ütközést, ha teljesen elhagyja a pályát. Kimi tudta, hogy ott van mellette, hiszen a belső íven védekezett."

A sportfelügyelők végül versenybalesetnek minősítették az esetet, egyik pilóta sem kapott büntetést.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!