Vágólapra másolva!
Úgy érzi, több hellyel előrébb végezhetett volna, ha Vettel nem töri össze az autóját. Hülkenberg örül, hogy a hibátlan mexikói versenyével véget vetett a rossz szériának.

Sergio Pérez pályafutása során először versenyezhetett hazai közönség előtt, és a pontokat érő 8. helyen fejezte be a Mexikói Nagydíjat. A futam után mégsem volt elégedett, mert úgy érzi, több pozícióval előrébb végezhetett volna, ha a verseny 52. körében nem kell beküldeni a Safety Cart. Miután Sebastian Vettel összetörte az autóját, a Pérez előtt és mögött haladó versenyzők többsége kiállt a bokszba, a Force India viszont nem változtatott a mexikói egykiállásos taktikáján.

„Ez teljesen tönkretette a versenyemet, ráadásul nagyon megnehezítette számomra a futam végét" – mondta Pérez, akinek a Safety Car-fázis után a friss lágy gumikon támadó Max Verstappent kellett maga mögött tartania. „Előttem és mögöttem mindenki kiállt a bokszba, és én voltam az egyetlen, aki már több mint 30 kör óta használta a közepes gumikat."

Pérez végül 53 kört teljesített egy szett közepes abronccsal. „Nagy kihívás volt, kockáztattunk a gumikkal" – nyilatkozta. „Nehéz volt magam mögött tartanom Verstappent, ráadásul úgy kellett a verseny végéig kihúznom ezekkel a gumikkal, hogy a fékekkel is voltak gondjaim. Nem volt könnyű hiba nélkül a pályán tartanom az autót."

Pérez pontot szerzett az őt éltető mexikói rajongók előtt Forrás: AFP

„Egyértelműen előrébb végeztem volna, ha ki tudjuk használni a stratégiámat" – tette hozzá. „Jó volt a taktikánk, a Safety Car előtt minden rendben volt. Végül olyan tényezők döntöttek, amelyeket nem tudtam befolyásolni. Egyébként tökéletesen végrehajtottam azt, amit lehetett, ezzel elégedett vagyok."

Vége a rossz szériának

Nico Hülkenberg közvetlenül a csapattársa előtt, a 7. helyen ért célba, és zsinórban két kiesés után elégedett volt az újabb pontszerzéssel. „Jó verseny volt, bár elég magányos voltam" – nyilatkozta. „Ennél többet nem tudtunk volna kihozni belőle, ezért örülök az eredménynek. A Safety Car a kezemre játszott, de egy jó eredményhez mindig szükség van egy kis szerencsére is. A tempónk is jó volt, és örülök, hogy egy nehéz időszak után visszatértem a pontszerzők közé."

A német nemcsak a Force India tempójával, hanem a saját teljesítményével is elégedett volt Mexikóban. „Nagyon tiszta versenyt futottam, nem hibáztam, és semmilyen problémával nem kellett megküzdenem" – mondta. „A gumikkal óvatosan kellett bánnunk a magas hőmérsékletek miatt, és a fékekre is vigyáznom kellett, ezért elég megterhelő volt a verseny."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!