Vágólapra másolva!
A Mercedes motorfejlesztő központjában vezető szerepet fog betölteni Phil Prew, aki 2008-ban versenymérnökként vb-címhez segítette Lewis Hamiltont.

A Mercedes több szakembert is elcsábított korábbi partnerétől, a McLarentől azóta, hogy önálló csapattal indulnak a Forma-1-ben. Egyik legnagyobb fogásuk Paddy Lowe volt, akit a technikai ügyekért felelős igazgatónak neveztek ki.

A Motorsport.com arról számolt be, hogy sikerült megszerezniük Phil Prew-t, a McLaren eddigi vezető versenymérnökét is, aki a Mercedes brixworth-i motorfejlesztő központjában fog vezető beosztásba kerülni; feladata elsősorban az erőforrás-kasztni integráció felügyelete lesz. A McLarennél már hetek óta nem dolgozik, az F1-ben megszokott, szerződésben előírt szünetet követően, január 1-jén állhat újra munkába - ennek célja az, hogy ne vihessen át információkat a legújabb fejlesztésekről.

Prew 1997 óta állt a McLaren alkalmazásában, és ő volt Lewis Hamilton versenymérnöke is, amikor 2008-ban megszerezte karrierje első vb-címét.

Lewis Hamilton versenymérnöke volt Phil Prew 2008-ban, még a McLarennél, amikor a brit az első vb-címét szerezte Forrás: AFP/Alfredo Estrella

Maradva a mérnökök frontján: kiderült, hogy John Booth csapatfőnök és Graeme Lowdon sportigazgató után egy fontos tanácsadó, Bob Bell is elhagyja a Manort, holott a Renault és a Mercedes korábbi szakembere csak nyáron állt munkába. És lehet, hogy nem ő az utolsó – a lavinát az indíthatja el, hogy Booth és Lowdon nem értett egyet az új tulajdonos, Stephen Fitzpatrick jövőbeli terveivel. Bellnek fontos szerepe volt abban, hogy 2016-ra kialkudja az előző szezon után majdnem megszűnt csapatnak a Mercedes motorjait.

Lowdon a Speed Weeknek elmondta, hogy sajnálja, hogy a Manor megmentéséért tett erőfeszítések után így alakultak a dolgok. "Kár, mert a csapat már életképes. Mennyi minden kárba veszett! Sajnálom az itt dolgozókat, mert jó képességű emberek."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!