Vágólapra másolva!
Nasr és Ericsson egymással koccant a verseny elején, Kaltenborn szerint ennek többé nem szabad megtörténnie. Egyik versenyző sem érzi magát hibásnak.

A Sauber a 400. nagydíjrészvételét ünnepelte Austinban, de nem kezdődött jól a versenyük: a 2. körben a mezőny hátsó feléből induló Marcus Ericsson és Felipe Nasr összeütközött az első kanyarban. Nasr első szárnya eltörött az ütközésben, ezért ki kellett állnia egy cserére, a csapattársa autója azonban sérülés nélkül megúszta az incidenst. Végül mégis a 9. helyen célba érő Nasr végzett előrébb, miután Ericsson motorhiba miatt feladta a versenyt.

A csapatfőnök Monisha Kaltenborn nem tagadta, hogy mérges volt a versenyzőire az ütközés miatt. „Ilyesminek egyszerűen nem szabad megtörténnie" – jelentette ki az Autosportnak nyilatkozva. „Az rendben van, ha egészséges küzdelem zajlik közöttük. Általában így is van, mindketten tisztelik a másikat."

Nasr nem is akarta megelőzni Ericssont Forrás: AFP

„Ennek az ütközésnek viszont tényleg nem szabadott volna megtörténnie, mindenképpen elbeszélgetünk a pilótáinkkal" – tette hozzá. „Csalódott vagyok. Ilyen hibákat nem kellene elkövetniük, ennél sokkal jobbak vagyunk."

Kaltenborn nem árulta el, kit tart hibásnak az ütközésért, és egyik pilóta sem vállalta magára a felelősséget. „Jót csatáztunk, és az utolsó szektorban megelőztem őt" – mondta Ericsson. „A célegyenesben közvetlenül mögöttem haladt, de az első kanyarban láttam a sárga zászlókat, ezért nem gondoltam, hogy védekeznem kellene. Ő viszont megpróbált megelőzni, és eltalálta az autóm hátulját – szerencsénk volt, hogy nem estünk ki mindketten. A felvételeken egyértelműen látszik, hogy elég keményen eltalálta az autómat."

„Amikor inter gumikat használunk, eltérő íveken autózunk" – mondta Nasr. „Az első kanyarba érve biztos voltam benne, hogy észrevett engem, de ezek szerint nem így történt. Nem is szándékoztam ott előzni, csak azért volt belül az autóm, mert az az ívet választottam. Mindenesetre az én autóm sérült meg – eltörött az első szárnyam, és ez az egész versenyemet befolyásolta."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!