Vágólapra másolva!
A McLaren sztárja sajnálja, hogy le kellett fújni az USA Nagydíj időmérőjét, de úgy véli, a körülmények valóban alkalmatlanok voltak a versenyzésre szombat délután.

Fernando Alonso helyesli, hogy az FIA végül úgy döntött, a pályát teljesen eláztató heves esőzés és az erős szél miatt vasárnapra halasztja az USA Nagydíj időmérőjét. „Nem volt mit tenni" – vélte a spanyol. „A körülmények már a harmadik szabadedzésen is nagyon nehezek voltak, az időmérőn pedig lehetetlen volt kimenni a pályára. Holnap remélhetőleg lesz lehetőségünk megmutatni, mit tudunk."

Miután már péntek délután is le kellett fújni egy szabadedzést, szombat délelőtt kiengedték az autókat a pályára, pedig a körülmények kedvezőtlenebbek voltak, mint sok olyan esetben, amikor a versenyigazgató nem adott zöld jelzést nekik. A társai egyetértettek Alonsóval: Felipe Massa szerint már a délelőtti szabadedzésen is „nagyon neccesek" voltak a pályaviszonyok, „a futamot így biztosan nem lehetett volna elindítani."

Alonso egyetértett abban, hogy már a délelőtti szabadedzésen is nehezek voltak a körülmények Forrás: AFP/Mark Thompson

Habár akkor a két McLaren csak a 14. illetve 16. helyen végzett, a hétvégén a Honda új motorjával versenyző Alonso elégedett volt az autójával, és úgy véli, csupán azért nem értek el jobb eredményt, mert spóroltak a gumikkal. Rámutatott, hogy az edzés elején még az első hat között foglaltak helyet a tabellán.

„Tényleg úgy érzem, hogy holnap jó esélyeink lesznek, ha ilyenek maradnak a körülmények" – mondta. „Nem tudom, hogy az első tíz közé bekerülhetünk-e, ami komoly eredmény lenne, de szerintem közel leszünk hozzá."

„Ez a pálya kicsit jobban fekszik nekünk a szokásosnál. A vizes aszfalton kevésbé számít a motorteljesítmény, és a fejlesztéseink mindig beválnak, így folyamatosan egyre közelebb kerülünk az ellenfeleinkhez, úgyhogy már várom a holnapot."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!