Vágólapra másolva!
Nem is emlékszik rá, hogy valaha ilyen jól működtek volna vizes pályán az abroncsai. Szombaton inkább moziba menne, ha hasonló idő lesz.

A Mercedes versenyzői annak ellenére sem tartották haszontalannak az USA Nagydíj pénteki napját, hogy csak az első edzésen volt lehetőségük a pályára hajtani. A délelőtti gyakorlást az élen záró Nico Rosberg elmondta, „nem volt rossz" a napja, persze a második edzés eltörlésének ő sem örült.

„Délelőtt megcsináltam a házi feladatomat, futottam egy gyors kört, és még a beállításokon is megpróbáltam dolgozni" – nyilatkozta. „A nézőket viszont nagyon sajnálom. Sok pénzt fizettek azért, hogy itt lehessenek, és délután egyetlen autót sem láttak a pályán. Meglátjuk, mit hoz a holnapi nap, de az előrejelzések nem biztatóak..."

Lewis Hamilton az első edzésen mindössze 4 kört tett meg, Kimi Räikkönenhez hasonlóan délutánra spórolt a gumijaival. „Gyönyörű napunk volt... Szeretem az esőt, de nem egy edzésnapon" – nyilatkozta. „Hihetetlen volt az időjárás, szerintem ekkora esőt még nem is láttam. Bizonyos értelemben lenyűgöző volt, de borzasztóan sajnálom a sok rajongót, akik kijöttek ma a pályára."

Hamilton az 5. helyen zárt délelőtt Forrás: AFP/Mark Ralston

A brit hozzátette, ő szívesen kihajtott volna a pályára délután is, de egyetért azzal, hogy a biztonság a legfontosabb. Kíváncsi lett volna, hogyan működnek az esőgumik a Mercedesen, mert az intermediate abroncsok kellemes meglepetést okoztak neki.

„Meglepett, milyen jó volt a tapadás az intereken az első néhány körömben. Az aszfalt felülete pályáról pályára változik, de nem emlékszem olyan alkalomra, amikor ilyen jól tapadtak volna az intermediate gumik" – mondta. „Tényleg nagyszerűen működtek, ezért jól fogunk szórakozni, ha a versenyen is hasonlóak lesznek a körülmények."

Szombatra a péntekinél is intenzívebb esőt jósoltak, ezért Hamilton viccelődve megjegyezte, talán ki sem látogat a pályára. „Talán inkább kiveszek egy szabadnapot, és elmegyek moziba" – mondta. „Az a lényeg, hogy a versenyt meg lehessen rendezni."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!