Vágólapra másolva!
Szocsiban balul sült el Kimi Räikkönen előzési kísérlete Valtteri Bottas ellen, de a Ferrari pilótája ha tehetné, újra megpróbálna honfitársa elé kerülni. Bottas kitart álláspontja mellett, szerinte nem ő a hibás kettejük ütközéséért.

Két héttel azután, hogy az Orosz Nagydíj utolsó körében Kimi Räikkönen és Valtteri Bottas összeütközött, a két finn pilóta Austinban is egymásnak feszült, ezúttal viszont csupán a szavak szintjén. Az FIA és a közvélemény szerint is a balesetért felelős Räikkönen kijelentette, véleménye nem változott a szóbeszéd és a büntetés ellenére sem, és holnap ismét megpróbálná” az előzést. „Sajnos összeértünk, és mindketten vesztettünk egy kicsit, de ilyen a versenyzés” – mondta.

Räikkönen elmondta, nem érdekli, ha másnak más a véleménye, és nem érzi rosszul magát a történtek miatt. A Ferrari versenyzője korábban azzal érvelt, hogy a verseny korábbi szakaszában ugyanabban a kanyarban már megelőzte egyszer Bottast, de a Williams pilótája szerint „az első eléggé más helyzet volt, és sokkal nyilvánvalóbbnak tűnt, hogy meg fogja próbálni. Versenyzőként az ember nem hagyja nyitva az ajtót kétszer ugyanott, úgyhogy számomra elég más helyzet volt.”

Räikkönen mindent ugyanúgy csinálna Bottas ellen, ahogy Szocsiban nem vált be Forrás: © FERRARI MEDIA/© Foto Studio Colombo

Bottas leszögezte, ő sem gondolkodik a korábbiaktól eltérően a balesetről, és ő sem csinálna semmit másként, de szeretne túllépni a helyzeten. Valószínűleg így van ezzel Räikkönen is, akit az újságírók megkérdeztek, szeretne-e hozzáfűzni valamit Bottas véleményéhez, de elutasította a felkérést. „Őt kérdezték! Miért kellene nekem válaszolnom? Úgysem változtat már semmit, hogy mit mondunk” – felelte a protokolláris helyzeteket híresen kerülő finn.

„Próbáltam olyan későn fékezni, amennyire csak lehetett, de nem tudtam elkerülni. Mit tehetnék még?” – tette fel a kérdést Räikkönen. „Próbáltam lelassítani és elfordulni, de ha nincs hely, akkor nincs hely, és baleset lesz a vége. Ez sajnálatos, de a versenyzés ilyen. Az embert néha megbüntetik, néha nem. Azért vagyunk itt, hogy versenyezzünk, és értelmetlen utólag siránkozni. Biztos vagyok abban, hogy az emberek jobban élvezték ezt, mintha csak egymás után autóztunk volna.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!