Vágólapra másolva!
Az USA Nagydíj péntek délelőtti szabadedzésén teszteltek egy kicsit, az eredmény azonban nem volt egészen kielégítő. Adatot is alig tudtak gyűjteni.

Míg a péntek délutáni edzés az ítéletidő miatt teljesen elmaradt Austinban, délelőtt a csapatok köröztek egy kicsit a vizes pályán, és a Williams versenyzői összesen 28 kört tettek meg, amivel csak a McLarentől és a Saubertől maradtak el. Az eső valamelyest kapóra is jött nekik, mert az utóbbi hónapokban igyekeztek javítani a teljesítményükön kis sebességnél, és ennek érdekében még egy külön munkacsoportot is létrehoztak.

Habár Valtteri Bottas és Felipe Massa a 10-11. helyen végeztek, 3 másodperccel lassabbak voltak Nico Rosberg Mercedesénél, és a finn elismerte, hogy „ez kicsit jobb, mint amit eddig megszoktunk, de esőben még így is sokat kell fejlődnünk."

A Williams délelőtt az intermediate gumikon tett meg viszonylag sok kört Forrás: AFP/Clive Mason

„Délelőtt tudtunk tölteni némi időt a pályán. Mindkét autónkkal különféle beállítási lehetőségekkel kísérleteztünk, és igyekeztünk többet megtudni a teljesítményünkről esős időben" – tette hozzá Bottas. „Egy kicsit küszködtünk az első gumik szemcsésedése miatt. Jó lett volna visszamenni a pályára, és kipróbálni valami mást is."

Massa szűkszavúan csak annyit jegyzett meg, hogy a Williamst „oké" volt vezetni az esőben, és kaptak néhány ötletet a beállításokról. A csapat vezető versenymérnöke, Rob Smedley a pályán töltött időről azt mondta, „volt pár érdekes eredménye, de ezen a hétvégén eddig nem tudtunk meg túl sokat. Ki kell várnunk, mit hoz a szombati időjárás, és készen kell állnunk az összes vészforgatókönyvvel."

Mivel az előrejelzések szombatra is egész napos heves esőzést ígérnek, az sem kizárt, hogy az austini időmérőt vasárnapra kell majd halasztani.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!