Vágólapra másolva!
Az USA Nagydíjnak otthont adó Circuit of the Americas társalapítója szerint az F1-es pilótákat nem lenne szabad korlátozni abban, hogy önmaguk legyenek. Legalább hat futam kellene a kontinensen.

Az Egyesült Államok a világ szórakoztatóipari központja, jelentette ki a Circuit of the Americas társalapítója, Bobby Epstein a Guardiannek. Úgy véli, a versenysorozatnak olyan karakterekre lenne szüksége, mint Lewis Hamilton. „A Forma-1-nek remek személyiségei vannak, nem lenne szabad visszafogni őket. Velük lehet eladni a jegyeket. Lewis ezt felismerte, és kimozdult az F1-es közösség megszokott komfortzónájából. Ezt nagyszerűnek tartom, több ilyenre van szükségünk.”

Epstein szerint Hamilton eredeti figura. „Az emberek emberekkel azonosulnak, nem fémdarabokkal" - utalt az autókra. "Amit Lewis csinál, nagyon jót tesz az üzletnek. Itt szeretik a győztes alkatokat, és közülük Lewis a legnagyobb. (Az amerikaiak) nem szeretnek a 20. helyen célba érőnek drukkolni” – mondta Epstein, ami rossz hír lehet Alexander Rossinak. Hamiltont „nagyszerű pilótának, remek nagykövetnek, és hihetetlenül jól eladhatónak” írta le.

Hamilton tömegeket mozgathat meg Forrás: Daimler

Az üzletember kijelentette azt is, hogy az F1-et nem szabad túlságosan bonyolulttá tenni, mert az zavaró lehet a közönségnek, hiszen „senki sem szereti magát idiótának érezni. Az emberek versengést akarnak látni, nem technológiát. A küzdelem felülkerekedik a technológián” – vélekedett hasonlóan a silverstone-i ügyvezető álláspontjához. Epstein úgy véli, az F1-et könnyebben követhetővé kell tenni.

„Jobban kell használnunk a technológiánkat, hogy a helyszínen lévőkkel kommunikáljunk. A pályán most a versenyzőket is nehéz megkülönböztetni, nem könnyű eldönteni, hogy melyikük Lewis és melyik Nico Rosberg” – mondta, és hozzátette, hogy Észak-Amerikában legalább évente hat futam kellene ahhoz, hogy népes közönség épüljön. „Amikor az ember felkel, és előre tudja a verseny eredményét, miért nézné meg?” – utalt az az eltérő időzónákra. „Öt-hat verseny segítené az embereket, hogy ráhangolódjanak a ritmusra.”

Ecclestone-nak joga van véleményt formálni

Nagy vihart kavart Bernie Ecclestone nemrég tett, Amerikát is kritizáló nyilatkozata, de Jason Dial, a texasi pálya elnöke a Sports Business Daily-nek kijelentette, „természetesen joga van a véleményéhez.” Hozzátette, hogy nem aggódik a verseny jövője miatt, mert „a csapatfőnökök, akikkel tárgyalunk, mind úgy gondolják, fontos nekik és a szponzoraiknak az amerikai piac.”

Dial elárulta, a jegyértékesítés terén egy kicsit jobban állnak tavalyhoz képest, annak ellenére, hogy a közelgő Mexikói Nagydíj miatt az idén „ellenszélben” dolgoznak. „Figyelembe véve Mexikóváros közelségét, és azt, hogy (a verseny) már rögtön a következő vasárnap zajlik, a stábunk fantasztikus munkát végez” – nyilatkozta elismerően.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!