Vágólapra másolva!
Folyamatos kapcsolatban van a szerencsétlenül járt versenyző családjával, és néha meg is látogatja. Amúgy a szabadidejében főleg a veterán autóival van elfoglalva.

Amióta visszavonult a Mercedes csapatának éléről, Ross Brawn eltűnt a nyilvánosság elől, és ritkán szerepel, de a Telegraph-nak pár nappal ezelőtt adott egy interjút, amelyben röviden beszélt a 2013 decemberében síbalesetet szenvedő barátjáról, Michael Schumacherről is.

A hétszeres világbajnok állapotát hétpecsétes titokként őrzi a családja. Május óta – amikor a menedzsere azt állította, lassan, de javul – csak találgatások és hamis hírek láttak napvilágot a súlyos fejsérülése miatt a svájci otthonában ápolt Schumacherről, Brawn azonban kijelentette, hogy még mindig bízik a felépülésében.

Schumacher és Brawn együtt aratták a sikereiket Forrás: AFP

„Tartom velük a kapcsolatot, de megpróbálok úgy egyensúlyozni, hogy láthassam is őt néha, ugyanakkor ne menjek az agyukra az állandó telefonálgatással" – mondta Brawn. „Jártam nála párszor; Corinna, a felesége időnként fel is hív, és tájékoztat a helyzetről."

„Nap mint nap imádkozunk, hogy olyan állapotba kerüljön..." – tette hozzá. „A változás lassú, de remény mindig van."

Schumacher a Benettonnál, majd a Ferrarinál is Brawnnal az oldalán aratta a világbajnoki győzelmeit. A visszavonult brit szakember az interjúban megjegyezte, hogy a maranellói álomcsapat sikereihez ő maga leginkább a higgadtságával tudott hozzájárulni.

„A szokatlan vagy nehéz körülmények arra késztetnek, hogy még alaposabban átgondoljam a lehetőségeket, ne érzelmi alapon reagáljak" – magyarázta. „Ez a Ferrarinál hasznos volt. A csapatra jellemző csodálatos latin temperamentumhoz Rory Byrne, én és még egy páran némi angolszász sztoicizmust adtunk, ami rendkívül erős kombinációnak bizonyult."

Veterán autókat gyűjt

Habár többen megpróbálták visszacsábítani az F1-be, Brawn visszavonultan él, és leginkább az értékes veterán kocsikból álló gyűjteményével foglalkozik. Két rövidtengelytávú Ferrari 250 GT is volt a tulajdonában: az egyik Stirling Moss egykori versenyautója, a másikat viszont a múlt héten 6,6 millió fontért, jótékony céllal elárverezték.

Brawn a kedvencének egy félévszázados Jaguar E-Type Roadstert tart, amelyet mindig csak karbantartottak, soha nem restauráltak. Tavaly viszont egy 1904-es Wilson-Pilcher volánjánál teljesítette a London és Brighton között megrendezett versenyt, és az idén novemberben már a győzelem lesz a célja.

„Még tanulom, hogyan kell jól kétszer kuplungolni" – ismerte el. „Úgy értem, azt hittem, tudok, amíg nem kellett vezetnem ezt az autót!"

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!