Vágólapra másolva!
A Mercedes már a futam után elégedetlenkedett, de a brit szerint Niki Lauda nem is hozta fel neki az ügyet. Az osztrák másként emlékszik erre.

Feltűnően keveset szerepeltek a Mercedesek a Japán Nagydíj közvetítésében, ami már a futam után is szemet szúrt az istálló menedzsmentjének. Elterjedt az a vélekedés is, hogy ez Bernie Ecclestone „bosszúja”, mert a stuttgarti vállalat nem ad motort a Red Bullnak 2016-ban, a brit üzletember viszont Szocsiban megismételte egy korábbi nyilatkozatát, és közölte, hogy csupán érdekesebbé akarták tenni a közvetítést, ezért nem mutatták a zavartalanul az élen autózó Lewis Hamiltont.

„Az emberek azt mondják, nincs elég előzés, mi pedig mutattunk nekik egy csomót” – mondta Ecclestone Szocsiban. „Ha megnézzük a számokat, szinte mindegyik csapat nagyjából egyforma műsoridőt kapott. Nem jó, ha csak úgy mutogatunk valamit. Ugyanez volt Michael (Schumacher) idején. Az emberek nem akarnak egy autót önmagában körözgetni a pályán. Az a jó, ha verseny van az élen.”

Ecclestone szerint unalmas, ahogy Hamilton körözget az élen Forrás: AFP/Toru Yamanaka

Niki Lauda, a Mercedes ügyvezetői jogkör nélküli elnöke még Japánban kilátásba helyezte, hogy kifejezi nemtetszését Ecclestone-nak, és az ORF-nek azt nyilatkozta, hogy ez „a lehető legerősebb hangvétellel” meg is történt. „Az ember akkor szedhet pénz a televíziós közvetítésért, ha jó szolgáltatást nyújt” – mondta, és azzal vádolta a britet, hogy „teljesen elvesztette a fonalat azzal kapcsolatban, hogyan kell közvetíteni egy Forma-1-es futamot.”

Lauda szerint Ecclestone „megértette, hogy túl messzire ment, és azt ígérte, Szocsiban másként lesz majd”, az F1 ügyvezetője viszont azt is cáfolta, hogy a korábbi háromszoros világbajnokkal egyáltalán szóba került a Japánban kialakult konfliktus. „Mi köze van ennek Niki Laudához? Rengeteg ember elégedetlen valami miatt. Amikor felkeresett, valami mással kapcsolatban akart velem beszélni” - állította Ecclestone.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!