Vágólapra másolva!
Karrierje legjobb szuzukai körének nevezte azt, amivel 14. lett az időmérőn. Button viszont mérges a McLarenre, mert a protokollal ellentétben senki sem tájékoztatta arról, hogy az első mért köre előtt melyik motor-üzemmódba kell kapcsolnia.

A McLaren a Japán Nagydíj időmérőjén csak egy autót vesztett el a Q1-ben, de lehet, hogy Jenson Button ott lett volna a Q2-ben, ha Max Verstappen út mellett veszélyesen leparkolt Toro Rossója miatt nem kellett volna lassítania az utolsó kísérleténél.

"A középső szektorban lengetett sárga zászlók miatt lassítanom kellett. E nélkül valószínűleg továbbjutottam volna a Q2-be" - morgolódott a brit, aki azért is bosszankodik, mert

csapata hibájából fakadóan az egyik korábbi mért körben egyáltalán nem kapott meg egy fontos információt.

"Nem szóltak, hogy melyik üzemmódban használjam a motort. Mindegyik mért kör előtt közli a csapat rádión, hogy pontosan melyik beállításhoz tekerjek, de ez most elmaradt, és rossz üzemmódot választottam" - nyilatkozta. "Az autót nem volt szörnyű vezetni, de muszáj mindent kihozni belőle. Ez ma nem sikerült." Az említett körben a kör felénél kifogyott a szufla a hibrid rendszeréből.

Jenson Button nem elégedett Forrás: McLaren

Eric Boullier, a McLaren versenyigazgatója az istálló nevében elnézést kért a pilótától. "Nem követtük az időmérős körökre vonatkozó protokollunkat" - ismerte el.

Alonso legjobb szuzukai köre

Fernando Alonsónak ugyanakkor kapóra jöhetett a lerobbant Toro Rosso, ugyanis így sem Button, sem a Sauberek nem tudták letaszítani a továbbjutó pozícióból. A Q2-ben viszont így sem tudott maradandót alkotni, hiába préselte ki szerinte az utolsó ezredet is az autóból.

100 újabb próbálkozással sem lett volna jobb az eredmény Forrás: McLaren

"Bizonyára ez volt karrierem legjobb köre Szuzukában. Felrakhattunk volna még 100 új szett gumit, valószínűleg akkor sem javítottam volna a Q2-es időmön" - véli. "Bosszantó a 14. helyen végezni, de ez van. A csapat nem lazsál, mindenki keményen dolgozik, de nincs varázsszerünk a megoldásra."

A McLaren párosának némi vigasz, hogy Nico Hülkenberg és Verstappen büntetései, valamint a bokszutcából rajtoló Danyiil Kvjat miatt két-két helyet előrelépnek a rajtrácson. Alonso így 12., Button 14. lesz az induláskor.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!