Vágólapra másolva!
Üdvözölte a Mercedes váratlan visszaesését Jenson Button, aki úgy véli, jót tesz a Forma-1-nek, hogy egy másik csapat állt az élre Szingapúrban. Vasárnap a kivetítőkön figyeli majd az eseményeket.

Szingapúrban megint nem osztottak lapot Jenson Buttonnak, aki az idén gyengélkedő McLaren-Hondával csak a 15. helyet szerezte meg, fél másodperccel lemaradva a 12. pozícióban záró Fernando Alonso mögött. Button ennek ellenére nem volt annyira keserű az edzés után, mint amennyire egy ilyen eredmény miatt érthető lenne, sőt kifejezetten lelkesen nyugtázta, hogy nem egy Mercedes kezdheti az élen a vasárnapi futamot.

„Ez nagyszerű, pontosan erre van szüksége a sportnak” – jelentette ki Button, aki a Mercedes jogelődjénél, a Brawnnál nyerte meg a 2009-es bajnokságot. „Ez egy nagyon fontos hétvége a Forma-1-nek. Nem lehet elvitatni a Mercedes érdemeit, remek munkát végeztek, és ezt senki más nem mondhatja el magáról az idén. Az viszont jót tesz a sportnak, és talán még a Mercedesnek is, hogy most 1,5 másodperc hátrányban vannak, mert igazi ellenfél tűnt fel a láthatáron."

Button utolsó lett a Q2-ben - kattintson a képre a szombati galériáért! Forrás: McLaren

Noha Button üdvözölte a szingapúri időmérő eredményét, és reményét fejezte ki, hogy a versengés folytatódni is fog, nem igazán hisz ebben. „Amikor Szuzukába érünk, vissza fog térni az, hogy a Mercedes egy másodperccel gyorsabb mindenkinél. Élvezzük ki a helyzetet, ameddig lehet, én is figyelem majd a kivetítőket, miközben a középmezőnyben megyek körbe-körbe” – viccelődött.

Saját eredményével kapcsolatban Button megjegyezte, hogy „az időmérő nem úgy alakult, ahogy reméltem. A Q2-ben kopott gumikon az autó elég jónak tűnt, újakon viszont mindenhol nagyon alulkormányzott volt. Aztán még ott volt (Carlos) Sainz is” – utalt a Q2 végén történt balesetre. Button elmondta, nyugodtan fog aludni a szombaton történtek után, vasárnap pedig arra számít, hogy intelligensnek kell lenniük, mert a nyers tempójuk nem elég a pontszerzéshez.

Alonso nem neheztel Sainzra

Sainz néhány perccel a Q2 vége előtt csapta a falhoz a Toro Rossót, ezzel elvette a lehetőséget – többek között – a két McLarentől is, hogy javítsanak, de Fernando Alonso szerint így is azt az eredményt érték el, amit megérdemeltek. „Oké, a sárga zászló nélkül talán képesek lettünk volna a 11. és a 12. helyek megszerzésére, és fél másodperccel maradtunk volna el a legjobb tíztől, de ennél többre nem mentünk volna" – ismerte el a spanyol, aki Safety Carra számít.

„Igazán remekül alakult számomra eddig a hétvége, nagyon más volt, mint Monza és Spa, mert végig kényelmesen éreztem magam, és versenyképesnek tűntem, holnap pedig jó helyről rajtolunk ahhoz, hogy pontokat szerezhessünk. A futam elég kemény, műszaki szempontból és a versenyző számára egyaránt megterhelő. Nem szabad hibázni, úgyhogy tökéletes versenyt kell futnunk, remélhetőleg pontszerző helyeken" – foglalta össze a kétszeres szingapúri győztes.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma–1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!