Ricciardo bízik a győzelemben

Forma-1, Daniel Ricciardo, Red Bull Racing, Szingapúri Nagydíj
SINGAPORE - SEPTEMBER 19: Daniel Ricciardo of Australia and Infiniti Red Bull Racing celebrates with his team after claiming second on the grid during qualifying for the Formula One Grand Prix of Singapore at Marina Bay Street Circuit on September 19, 2015 in Singapore. (Photo by Dan Istitene/Getty Images) // Getty Images/Red Bull Content Pool // P-20150919-00285 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
Vágólapra másolva!
Szingapúrban a Red Bull a Ferrari elsőszámú kihívója lett a győzelemért folyó harcban:  Ricciardót meglepte, hogy a Mercedesek lemaradtak, de az autójában egyre jobban bízik.

Miután a Mercedes váratlanul visszaesett, a Red Bull lett a Ferrari legnagyobb ellenfele a szingapúri éjszakában. Danyiil Kvjat már pénteken is a leggyorsabbnak bizonyult a második szabadedzésen, majd a Q1-ben is sziporkázott a szuperlágy gumikon, végül mégis Daniel Ricciardo tudott a legközelebb kerülni a pole pozíciót nagy fölénnyel megszerző Sebastian Vettelhez. Az ausztrál meg is jegyezte, hogy különös helyzet tavalyi csapattársával osztozni az első rajtsoron.

„Remek visszatérni az első sorba: eltelt némi idő, amióta legutóbb itt lehettem, és furcsa egybeesés, hogy pont Seb és én kerültünk össze, ez így jó versenynek ígérkezik. Izgalmas volt az időmérő, és meglepett, hogy a Mercedesek nem voltak képben, mindenképpen megpróbáljuk ezt kihasználni” – jelentette ki. „Nagyon örülök a csapat miatt is, hiszen Silverstone és különösen Budapest óta óriási fejlődést értünk el.”

Ricciardo pénteken még biztos volt abban, hogy a Mercedes csak altatja a mezőnyt - kattintson a képre a szombati galériához! Forrás: Getty Images/Dan Istitene

„A mai eredmény megerősíti az önbizalmamat. A győzelemre fogunk hajtani, mert az ér sok pontot, és a pezsgő is a dobogó tetején ízlik a legjobban. Seb ma lőtávolságon kívülre került, úgyhogy csak a második legjobbak lehettünk, de holnap megpróbálunk jobban menni. Itt mindig kihívás vezetni, az embernek bíznia kell az autójában, mert nagy a forróság, ami megterhelő, de ettől lesz olyan jó móka az egész. Elégedett vagyok a hétvége eddigi alakulásával.”

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke elismerően nyilatkozott mindkét pilótája teljesítményéről, és úgy vélte, Ricciardo „tökéletes helyről rajtol”, mivel „Dany fedezi őt a második sorból.” Horner „emlékezetesnek” nevezte, hogy mindkét Mercedest megelőzték, ami „a remek csapatmunkának” köszönhető, és reményét fejezte ki, hogy az ígéretes kezdést vasárnap pontokra is tudják majd váltani. Érdekesség, hogy Dietrich Mateschitz jövőre Ferrari motorokkal is hasonló eredményre számít elsőszámú csapatától.

Kvjat a második szabadedzésen és a Q1-ben is a leggyorsabb volt, végül a 4. helyen végzett Forrás: Getty Images/Mark Thompson

Abban a tekintetben érdekes a Red Bull helyzete, hogy látszólag mindkét pilótának volt esélye akár a pole pozíció megszerzésére is – ehhez persze Vettelnek hibáznia kellett volna -, ami mind Ricciardo, mind Kvjat számára az első alkalom lett volna. Erre még mindkettejüknek várnia kell, de Kvjat így is optimista a Szingapúri Nagydíj előtt, amelyen a 4. rajtkockából indulhat, Kimi Räikkönen mellől.

„Örülök a mai időmérő eredményének, szerintem jó helyről kezdhetem a holnapi versenyt" - mondta. "Versenyzőként az ember mindig többet akar, úgyhogy minden tőlünk telhetőt meg fogunk tenni, hogy a lehető legtöbb pontot szerezzük a futamon. A piros autók erősnek tűnnek, de felvesszük velük a harcot. Hosszú verseny lesz, türelmesnek kell maradnunk. Az autónk igen jól viselkedik, a csapat is remek munkát végzett vele.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma–1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!