Vágólapra másolva!
Azt viszont még nem tudja biztosan, hogy a McLaren is tervez-e vele. A brit pilóta reméli, hogy néhány héten belül eldől a sorsa. Továbbra is imádja az F1-et, de elismeri, hogy nincs könnyű helyzetben, és az újságírói szerepvállalást sem zárja ki a későbbiekben.

A tavalyi év hasonló szakasza után az idén is az egyik legfőbb kérdés a pilótapiacon, hogy Jenson Button maradhat-e a McLarennél. A pletykák szerint Ron Dennis már 2015-re sem akarta megtartani a 2009-es világbajnok szolgálatait, Button viszont mégis maradt, és a vergődő McLaren-Honda idei első pontjait is ő szerezte, de továbbra is fenyegeti Stoffel Vandoorne esetleges érkezése vagy Kevin Magnussen egyre kevésbé valószínű visszatérése.

„Ez mindig nehéz helyzet, amikor az embernek ilyen hosszú pályafutása van a Forma-1-ben, és egy adott csapattal, a McLarennel is” – mondta a tárgyalásokról Button a Reutersnek. „Bárhogy is alakul, ez nem könnyű döntés, de remélhetőleg a következő hetek során többet is elárulhatok” – mondta a brit pilóta, aki az idén mindössze Monacóban, valamint a Hungaroringen tudott pontot szerezni, és többször láthatóan elkeseredett volt a McLaren-Honda formája láttán.

Buttonnak még mindig nincs elege a McLaren-Hondából Forrás: AFP

„Függetlenül attól, hogy ki hozza meg a döntést, nyilvánvalóan tekintettel kell arra lenni, hogy az ember hol tart az életében” – tette hozzá. „Már elég régen versenyzem a Forma-1-ben, és még mindig imádom. Ha jövőre és a későbbiekben is folytatom, a McLarennel akarok maradni. Olyan sok évet töltöttem ezzel a csapattal, hogy néhány remek és rosszabb időszakon is keresztülmentünk” – emlékeztetett. „Mindenképpen itt akarok maradni, de egyeztetnünk kell dolgokat, hogy egy nyelvet beszéljünk.”

Button kapcsán felmerült korábban, hogy a népszerű Top Gear című BBC-s TV műsor újjáalakuló stábjában is helyet kaphatna, és ő maga sem zárja ki, hogy később a médiában vállaljon munkát. „E sportnak számos olyan részlete akad, amit szerintem a közönség nem igazán ért, mert annyira bonyolulttá tettük” – vélte. „Úgy érzem, segíthetnék ezen a helyzeten, és még élvezném is. Az újságírók mindig a rossz végén fogják meg a dolgot, remek lenne megmutatni a versenyző szemszögét is.”

Nem lesz tartalékpilóta a McLarennél

Miután Kevin Magnussen a héten eltörte a kezét egy biciklibalesetben, a dán pilóta elmondta, hogy el sem utazik Szingapúrba, a McLaren pedig azt is megerősítette, hogy a GP2 listavezetőjére, Stoffel Vandoorne-ra sem számítanak abban az esetben, ha Button vagy Fernando Alonso valamiért nem tudna autóba ülni, így a wokingiak tartalékpilóta nélkül maradnak.

„Stoffel Szingapúrban van, hogy a belga TV számára sajtómunkát végezzen, és ezt már hetekkel ezelőtt így terveztük meg” – mondta a csapat szóvivője. „A McLarennek nem lesz hivatalos tartalékpilótája Szingapúrban, habár Stoffel természetesen a McLarennél fog állomásozni, és a segítségünkre lesz, amikor és ahol szükség lesz rá.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma–1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!