Vágólapra másolva!
Biztos benne, hogy idén nem kell olyan sokat várnia a McLaren döntésére, mint 2014 végén. Szerinte a sorsa a saját kezében van.

A McLaren tavaly rendkívül későn, decemberben jelentette be a 2015-ös pilótapárosát, és Jenson Button sokáig azt sem tudta, hogy folytathatja-e a Forma-1-es karrierjét. A brit most megint a McLaren döntésére vár – ugyan a csapatnak opciója van rá a 2016-os idényre is, hivatalosan még nem erősítették meg, hogy megtartják őt. Nehezíti a helyzetet, hogy a McLaren a két fiatal tesztpilótáját, Kevin Magnussent és Stoffel Vandoorne-t is a mezőnyben szeretné látni jövőre.

Button ennek ellenére arra számít, hogy heteken belül rendeződik a helyzete. „Erről a pályán kívül kell majd beszélnünk, és remélhetőleg a következő néhány hétben megszületik a döntés" – nyilatkozta Button a Sky-nak, amikor arról kérdezték, jövőre is marad-e a McLarennél.

Button még nem tudja, maradhat-e a McLarennél Forrás: AFP

A brit teljesítményét idén sem érheti komolyabb kritika, a versenyek többségén hasonló tempót diktál a gyenge McLarennel, mint csapattársa, Fernando Alonso. Button ezért úgy érzi, mindent megtett a hosszabbításért. „Szerintem a jövőnk mindig a saját kezünkben van" – mondta. „Bármi is lesz a döntés, remélem, néhány héten belül kiderül."

A 2009-es világbajnok biztos benne, hogy a McLaren idén lényegesen hamarabb bejelenti a jövő évi pilótapárosát. „Az egész csapat rájött, hogy tavaly nem kellett volna olyan sokáig várniuk" – árulta el. „Ez nem fog újra megtörténni. Ron (Denisszel) is beszéltem erről, bár nem mentünk bele a részletekbe. Néhány hét múlva én is többet fogok tudni."

A McLaren versenyigazgatója, Eric Boullier Monzában azt mondta, mindkét versenyzőjüket szeretnék megtartani, és nem lát okot a változtatásra. Azt azonban nem tudta megmondani, mikor kerülhet sor a hivatalos bejelentésre. Fernando Alonso biztosan a csapatnál marad, ő többéves szerződést kötött a McLarennel.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma–1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!