Vágólapra másolva!
Úgy tűnik, a törökök lemondhatnak arról, hogy a Forma-1 belátható időn belül visszatér Isztambulba, miután a pályát 10 évre bérbe adták egy autókölcsönző cégnek. Használt autókat fognak árusítani rajta.

Törökországban 2005 és 2011 között zsinórban hét Forma-1-es futamot rendeztek, a pálya azonban 2012-ben kikerült a versenynaptárból, miután nem tudtak megegyezni Bernie Ecclestone-nal a rendezési díjról. Azóta évről évre felmerült, hogy a mezőny a közeljövőben visszatérhet a versenyzők körében népszerű isztambuli pályára, a legfrissebb hírek szerint azonban a törökök hosszú időre búcsút mondhatnak a Forma-1-nek.

A Today's Zaman című török napilap ugyanis arról számolt be, hogy a tulajdonosok 10 évre bérbe adták a létesítményt az Intercity nevű autókölcsönző cégnek, akik használtautó-kereskedést nyitnak a pálya területén. A kereskedés már szeptember 9-én megnyílik, és a cég tulajdonosa legalább tíz évig maradni szeretne.

Törökországban utoljára 2011-ben rendeztek F1-es futamot Forrás: AFP

„Egy ügyfélorientált autószalont szeretnénk létrehozni, jó infrastruktúrával" – idézi a vállalat vezérét, Cevat Kabatast a napilap. „Szakértőket fogunk alkalmazni, és lesznek itt bankok, valamint gumikkal és egyéb tartozékokkal foglalkozó üzletek, és egy autómosó is. Még biztosításokat is lehet majd kötni."

Kabatas hozzátette, nem tud róla, hogy a jövőben bármilyen autóversenyt rendeznének a trükkös 8-as kanyarjáról elhíresült pályán, de szerinte erre a cég berendezkedése után nem is lenne lehetőség.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma–1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!