Az igazi Verstappen úgy előz, mint Spában

Forma-1, Max Verstappen, Scuderia Toro Rosso, Belga Nagydíj
SPA, BELGIUM - AUGUST 23: Max Verstappen of Netherlands and Scuderia Toro Rosso drives ahead of Kimi Raikkonen of Finland and Ferrari during the Formula One Grand Prix of Belgium at Circuit de Spa-Francorchamps on August 23, 2015 in Spa, Belgium. (Photo by Lars Baron/Getty Images) // Getty Images/Red Bull Content Pool // P-20150823-00203 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
Vágólapra másolva!
Édesapja méltatta a látványosan és bátran küzdő Max Verstappent a Belga Nagydíj után. Jos úgy véli, fia még számos előzést bemutat majd, Max pedig örül annak, hogy szórakoztathatja a közönséget.

Újabb látványos előzésekkel hívta fel magára a figyelmet Max Verstappen a múlt hétvégi Belga Nagydíjon. A holland csak a 18. helyről rajtolhatott el, miután motorcsere miatt büntetést kapott, de így is a 8. helyig küzdötte fel magát a 43 körös táv során. A Toro Rosso versenyzője ráadásul a pozíciók nagy részét a pályán vívta ki, és kétszer is bátor manőverrel előzött a nagyon gyors Blanchimont kanyarban, ahol egy nappal azelőtt a GP2-ben súlyos baleset történt.

Verstappen először Fernando Alonso mellé szúrt be a belső íven, majd Felipe Nasr mellett maradt a külső íven, amikor a brazil négy kerékkel a fehér vonalon túlra szorította. A következő sikánnál viszont már belülre tudott kerülni, így sikerült megelőznie a Sauber pilótáját. A sokat kritizált újonc teljesítményét a futam után többen is elismerték, és ő maga sem tagadta, hogy „jó ezt hallani.”

Verstappen egy ideig Räikkönent is maga mögött tartotta Forrás: Getty Images/Lars Baron

„Annak is örülök, hogy a lelátókon ülő embereket néhány remek manőverrel szórakoztathatom a pénzükért. Ezek miatt jönnek ki a pályára. Élvezetesebb a 18. helyről feljönni a 8. helyre, mintha onnan rajtoltam volna” – nyilatkozta a Telegraafnak a 17 esztendős pilóta, aki a Les Combes kanyarokban is többször próbálkozott az ellenfelek kifékezésével, és legtöbbször sikerrel is járt.

A leglátványosabbak viszont kétségtelenül a Blanchimontban végrehajtott előzések voltak, különösen azután, hogy szombaton a GP2-ben Pierre Gasly összeütközött Daniel de Jonggal, aki nagy sebességgel a gumifalba rohant, és csigolyatörést szenvedett. Verstappen édesapja, a korábbi F1-es dobogós Jos is elismerte, néha elállt a lélegzete, amikor a fiát akcióban látta.

„Ez jellemző Maxra” – utalt a fia hozzáállására, miután szombaton azt mondta, imád előzni. „Ezekben a pillanatokban biztos vagyok abban, hogy minden simán fog menni. Tulajdonképpen az a Max az igazi, akit Spában láttunk versenyezni” – magyarázta. „Már gokarttal is így ment, aztán a Forma-3-ban, és most az F1-ben is. Számos lenyűgöző előzést fog még bemutatni, ezt biztosan tudom.”

A Toro Rosso pilótájának teljesítményéről sokat elárul, hogy Kimi Räikkönennel és Valtteri Bottasszal is megküzdhetett, pedig a Ferrari, és a Williams Mercedes motorja jóval erősebb a holland által használt Renault erőforrásnál. „Az autó remekül működött, képes voltam tartani a lépést a Ferrarival és a Williamsszel . Nagyon élveztem, és bár néhány előzésem kissé rizikós volt, amikor az ember ennyire hátulról indul, muszáj megragadni a lehetőségeket, ha előre akar lépni.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma–1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!