Vágólapra másolva!
Csak magát okolja, amiért „teljesen elrontotta” az indulást a Belga Nagydíjon. Hamilton egyszer sem érezte úgy, hogy a csapattársa nyomás alatt tartja, a gumijait is kímélni tudta.

Lewis Hamilton magabiztos győzelmet aratott a Belga Nagydíjon, és idei hatodik sikerével 28 pontra növelte az előnyét a világbajnokságban. Spában jelentősen megkönnyítette a dolgát, hogy csapattársa, a mellőle induló Nico Rosberg három pozíciót veszített a rajtnál, és csak az első bokszkiállások után szerezte vissza a 2. helyet.

A Belga Nagydíjon lépett életbe a rajtolásra vonatkozó szabályok szigorítása, és Rosberg elismerte, hogy csak magát okolhatja a gyenge indulásért.

– kesergett a német, aki a leintés után gyorsan elhagyta a helyszínt, hogy hazautazzon az első gyermeküket a napokban váró feleségéhez. „Nagyon rosszul sikerült ez a rajt, kicsit többet kell majd gyakorolnom."

A felvezető kört meg kellett ismételni, miután Nico Hülkenberg műszaki problémák miatt a rajtrácson ragadt, és Rosberg biztos benne, hogy emiatt nem tudta kiválasztani a megfelelő kuplungbeállításokat. „Az extra felvezető kör miatt minden jobban felmelegedett, a megváltozott körülmények kifogtak rajtam" – ismerte el. „Az én feladatom lett volna, hogy ezt megoldjam, most nem sikerült."

A Mercedes az idei hetedik kettős győzelmét ünnepelte Forrás: AFP

Rosberg az egész verseny során néhány másodperces lemaradással üldözte Hamiltont, s bár időnként gyorsabb volt nála,

nem tudott támadást indítani az első helyért.

Úgy véli, a rajtnál bukta el a győzelmet, hiszen később nem volt gond a tempójával. „Amikor Lewis üldözése közben tiszta volt előttem a levegő, mindig közel tudtam hozzá kerülni, csak a második etapban volt egy időszak, amikor elhúzott tőlem" – magyarázta.

„Megpróbáltam levadászni őt, de ehhez nem voltam elég gyors. Pedig mindent beleadtam, végig a határon vezettem. Az autóm fantasztikus volt, élmény volt vezetni, Lewis azonban remek munkát végzett."

Hamilton nem aggódott

Az előző három futamon Hamilton veszített pozíciókat a rajtnál, a Belga Nagydíjon azonban sikerült megtartania az első helyet, bár a 4. helyről előreugró Sergio Pérez megpróbálta támadni. A címvédő ezután fokozatosan elhúzott a Force Indiától, és később Rosberg közeledése sem nyugtalanította.

„Végig az irányításom alatt tartottam a versenyt.

– magyarázta. „A bokszutcából kivezető köreimben sem hajtottam túl keményen. Három-négy körön keresztül elég óvatosan vezettem, ekkor Nico közelebb került hozzám, de tudtam, hogy újra el tudok húzni. Soha nem kerültem nyugtalanító helyzetbe."

Hamilton az utolsó előtti körben mégis megijedt, amikor látta Sebastian Vettel szétdurrant abroncsát. „Amikor láttam, hogy az egyik autón felrobbant egy gumi, nagyon óvatos vezetésre váltottam, de ettől függetlenül az egész hétvégém 100 százalékos volt" – mondta.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma–1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!