Vágólapra másolva!
Ha a Renault új motorja beváltja a hozzá fűzött reményeket, Ricciardo szerint a Red Bull egy szintre kerülhet a Ferrarival. Az idény elején a kasztnijuk sem működött megfelelően, de egyre többször ki tudják belőle hozni a maximumot.

A Red Bull az idény első felében nemcsak a Mercedesnél, hanem a Ferrarinál, valamint az esetek többségében a Williamsnél is lassabbnak bizonyult, és a kaotikus Magyar Nagydíjon tudtak először felállni a dobogóra. Daniel Ricciardo elismeri, hogy nemcsak a Renault motorral, hanem a Red Bull kasztnijával is voltak gondjaik, de szerinte az autó problémáit mostanra sikerült kiismerniük.

Az ausztrál elmondta, a Magyar Nagydíjon nem is az volt a legfontosabb, hogy mindkét pilóta dobogóra állhatott, hanem az a tény, hogy végre ki tudták hozni a maximumot az autójukból. „Remek eredménnyel távoztunk Budapestről, de a csapat számára az volt a legnagyobb pozitívum, hogy tényleg jól működött az autónk” – nyilatkozta. „Természetesen tudjuk, hogy a motorerő tekintetében még mindig hátrányban vagyunk, de idén voltak olyan versenyek, ahol a kasztnink sem teljesített megfelelően.”

„Nagyon erős az autónk. Azt hiszem, egyre jobban sikerül megértenünk, hogyan hozhatjuk ki belőle a maximumot, ezért remélhetőleg a hátralévő versenyek többségén is sikerülhet" – tette hozzá. „Eddig is sokat fejlődött az autónk, és folyamatosan kapjuk az újításokat.”

A Hungaroringen Ricciardo és Kvjat is felállhatott a dobogóra Forrás: AFP

Sokat várnak az új motortól

A Renault eddig még egyet sem használt fel a rendelkezésükre álló fejlesztési zsetonokból, az októberi Orosz Nagydíjon terveznek egy alaposan átdolgozott motort bevetni. Ricciardo elmondta, a francia gyártó komoly reményeket fűz az új erőforráshoz, és ha valóban beválnak az újítások, rendszeresen a dobogós helyekért harcolhatnak.

„Papíron elég jó helyzetbe kerülhetünk, ha a számításainknak megfelelően tudjuk növelni a lóerők számát” – mondta. „Úgy gondoljuk, kényelmesen felérhetünk a Ferrari szintjére."

Ricciardo egyelőre nem szeretné beleélni magát az előrelépésbe, mert tudja, hogy az új alkatrészek nem mindig váltják be a hozzájuk fűzött reményeket. „Néha előfordul, hogy a tesztpadon és a pályán eltérő eredményeket kapunk. Én soha nem bízom el magam – jobban szeretek kellemesen meglepődni, mint csalódni.”

Ha viszont minden a tervek szerint alakul, Ricciardo szerint az Orosz Nagydíj fordulópontot jelent majd a Red Bull idényében, és a fejlesztések a következő idényükre is pozitív hatással lehetnek.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma–1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!