Vágólapra másolva!
Azt állítja, az olaszoknál „egyre szomorúbb” lett a helyzet az utolsó években, de nem bánta meg, hogy náluk versenyzett. A McLaren mindkét versenyzője büntetést kap a Belga Nagydíjon.

Fernando Alonso 2010 és 2014 között, öt évig versenyzett a Ferrarinál, és háromszor végzett a világbajnokság második helyén. Az idei szezonra a McLarenhez igazolt, amely egyelőre küszködik az új Honda motorral, és mindössze kétszer tudott pontszerző helyen célba érni. Noha idén lényegesen gyengébb eredményeket ér el, mint a Ferrarinál, úgy véli, már korábban csapatot kellett volna váltania.

„Valószínűleg igen" – válaszolta, amikor a CNN azt kérdezte tőle, a kelleténél később távozott-e a Ferraritól. „Az autónk egyáltalán nem volt versenyképes, és egyre szomorúbbá vált a helyzet."

Alonso az utolsó ferraris évében, tavaly már nem tudott futamot nyerni, és a dobogón is ritka vendég volt. Azt mondja, belefáradt abba, hogy évekig hiába hajszolta a sikert. „Az lett volna a legjobb, ha egy-két évvel kevesebbet töltök a csapatnál, de így is mindent megtettünk, és minden futamon a végsőkig küzdöttünk" – mondta. „Öt évet töltöttem a Ferrarinál, de mindig második voltam, és ebből elegem lett."

Alonso továbbra is optimista Forrás: AFP

„A Ferrarinál néha azon múlik a győzelem, hogy éppen milyen hangulat uralkodik a csapatnál" – tette hozzá. „Ez egy óriási istálló, aminek jó és rossz oldala is van, de mindenképpen érdemes volt megtapasztalni, milyen itt vezetni."

Alonso az idei gyenge eredmények ellenére továbbra is abban bízik, hogy hamarosan a McLarennel is a világbajnoki címért küzdhet. „Nem akarom feladni, hiszen mindig hittem benne, hogy sikerülhet. Életben akarom tartani az álmomat" – magyarázta. „Tavaly rájöttem, hogy a Mercedes uralma miatt rövid távon úgysem nyerhetek a Ferrarival, ezért az tűnt a legjobb megoldásnak, hogy belevágjak egy új projektbe. Tudtam, hogy ez kockázatos, hiszen egy új együttműködésről van szó, de egy csapat vagyunk, és együtt nyerünk, együtt veszítünk."

Újabb büntetések

A McLaren a Belga Nagydíjat is hátrányból kezdi meg, mivel Alonso és Jenson Button már a hetedik motorját fogja használni az idény során. A Honda komoly fejlesztésekkel készült a spái futamra, hiszen a gyors pályán nagyok sokat számít a motorerő. A változtatásokhoz azonban fel kellett használniuk három fejlesztési zsetont, és a Belga Nagydíjon mindkét versenyzőjük teljesen új motorral versenyez majd.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma–1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!