Vágólapra másolva!
Az amerikai versenyzőlegenda szerint a Ferrari és Sebastian Vettel is jobban járna, ha nem küldenék el az év végén Kimi Räikkönent, mert az általa nagyra tartott német és a finn pilóta jó párost alkot. Toto Wolff szerint Valtteri Bottasnak nincs oka elhagyni a Williamst, de megérti, ha a csapat eladná őt.

Továbbra is rendezetlen Kimi Räikkönen jövője, miután a nyár eleji gyenge eredmények miatt a Ferrari megszellőztette, hogy honfitársa, a Williamsnél versenyző Valtteri Bottas ülhet jövőre a helyére. A pletykák alapos zavart keltettek a grove-i istállónál, ráadásul Räikkönen teljesítménye a Magyar Nagydíjon elhallgattatta a kritikusokat, és úgy tudni, javultak az esélyei arra, hogy meghosszabbítsák a szerződését. Ebben reménykedik a korábbi Ferrari-pilóta, Mario Andretti is.

„Őszintén szólva, szerintem jó csapattársak, úgyhogy talán jobb így, még Sebastian (Vettelnek) is, mert nem szúrja semmi az oldalát” – nyilatkozta az 1978-as világbajnok a GPUpdate.net-nek. „Ezért igazán remélem, hogy a Ferrari érintetlenül hagyja a csapatot jövőre is. Jó dolog, amikor a csapattársak jól kijönnek egymással, jót tesz a hangulatnak. Ellenfelek persze, meg ilyenek, de mégis jól megférnek egymás mellett” – utalt Vettel és Räikkönen párosára.

Andretti szerint Räikkönen és Vettel jó párost alkot, de utóbbitól vár nagy eredményeket Forrás: © FERRARI MEDIA/© Foto Studio Colombo

Andretti a történelem egyetlen versenyzője, aki megnyerte az Indy 500-at, a Daytona 500-at és az F1-es világbajnoki címet is, ő a Forma-1 történetének leghíresebb amerikai pilótája, és egy egész versenyződinasztia korelnöke, hiszen fia és unokája is szerencsét próbált a pályákon. Az olasz származású pilóta 1971-ben és ’72-ben szerepelt a Ferrarinál, és ’82-ben is beugróként versenyzett náluk. Úgy véli, a tavaly leigazolt Sebastian Vettel jó választás volt a Scuderia számára.

„Nagyon kedvelem Sebastiant, az eredményei mindent elmondanak arról, hogy mire képes” – jelentette ki. „Úgy vélem, bizonyítani akart magának és mindenkinek, a Ferrarinál pedig pontosan ezt teszi. A Ferrari keményen fog dolgozni, hogy a lehető legjobb lehetőségeket adják neki, ő pedig hozzá fogja tenni a maga részét, úgyhogy ez mesés együttállás, pont olyan, mint amikor Lewis (Hamilton) a Mercedeshez ment” – vélekedett.

Miért menne el Bottas a Williamstől?

A Brit Nagydíj idején volt a legerősebb a szóbeszéd, hogy a Ferrari kivásárolná Bottast a Williamstől, de a finn pilóta látványosan próbálta magát távol tartani a szóbeszédektől. Hátszelet adott a pletykáknak, hogy a grove-i istálló látványosan eltékozolta egy silverstone-i jó eredmény lehetőségét, és az is kiderült, hogy Bottas F1-es léptékkel mérve elég keveset keres. A pályafutásába korábban befektető Toto Wolff mégsem hiszi, hogy a dobogós helyeket szerző pilótának érdemes elmennie.

„Miután a Williams sokat költött rá, és felvállalta a kockázatot, amikor fiatal volt, de nem láttak még értéket belőle, lenne értelme annak, ha eladnák egy másik csapatnak” – mondta Wolff a La Gazzetta dello Sportnak. „Remek srác, aki bármely csapatnak jól jöhet, de a Williams a harmadik erő a bajnokságban, és minden futamon dobogóra törnek, úgyhogy nem látom okát annak, hogy miért kellene elhagynia őket” – magyarázta Wolff, aki még mindig birtokol néhány százalékot a Williamsben.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma–1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!