Vágólapra másolva!
„Jobban szerettem volna, ha egy gyönyörű lány ül mellettem” – vallotta be széles vigyorral az első Magyar Nagydíj győztese, aztán aláírta egy sportbíró hasát.

Nelson Piquet szokás szerint csibészesen vigyorogva szállt ki egy hófehér Rolls Royce-ból, miután az első Magyar Nagydíjon aratott győzelme emlékére körbevitte vele Bernie Ecclestone-t a Hungaroringen.

„Jó volt! Még mindig tud vezetni. De azért szerintem mehetett volna gyorsabban" - jegyezte meg Ecclestone, aki jó ötletnek tartaná, ha minden verseny előtt beiktatnának egy hasonló műsorszámot. Az ideális kört persze egy kicsit Piquet is másképp képzeli el. „Jobban szerettem volna elvinni a körre egy gyönyörű lányt, de muszáj volt a főnököt furikáznom" – mondta. „Mindenki tapsolt, élveztem."

Szép ez a fehér Rolls, de csak 5 perces köridőt tud ringen... Forrás: Farkas Péter - Origo

„Nagyon szép autó, nekem is van egy ugyanilyenem Brazíliában, de más a színe" – tette hozzá az Origo GPhírek-nek az alkalomra kölcsönkapott Rollsról. „Csak az enyém kicsit öregebb!" Ja, és persze egy árnyalatnyival lassabb, mint a Williams, amellyel 1986-ban győzött a Hungaroringen: a Rollsszal 4:57 alatt ért körbe... „Kellemes kanyarok vannak a pályán, szépeket előztem!" – hülyéskedett.

Piquet ezután mosolyogva odébbállt, a garázs bejáratában filctollal aláírta az egyik sportbíró hasán feszülő narancssárga pólót, amelyen már volt pár autogram, majd csatlakozott Ecclestone-hoz és az autó tulajdonosához egy baráti csevejre.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma–1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!