Bottas: Ennyi volt a Williamsben

Forma-1, Magyar Nagydíj, Williams, Felipe Massa
Williams Martini Racing's Brazilian driver Felipe Massa drives during the qualifying session at the Hungaroring circuit near Budapest on July 25, 2015, on the eve of the Hungarian Formula One Grand Prix. Defending world champion and series leader Lewis Hamilton bidding for a record fifth Hungarian Grand Prix victory will start from pole for Sunday's race after posting the fastest time in qualifying. AFP PHOTO / ANDREJ ISAKOVIC
Vágólapra másolva!
A finn úgy érzi, a maximumot hozta ki, Felipe Massa körei azonban nem voltak tökéletesek. A Williams a vasárnapra jósolt hűvösebb időben bízik.

Az előző versenyen még a győzelemért harcolt a Williams, a Hungaroringen viszont – ahogy előzetes tartottak is ettől a forgatókönyvtől – nem tudnak labdába rúgni a Mercedes mellett. Sőt, el kellett könyvelniük, hogy a Ferrarin kívül a Red Bull is erősebb formát mutat náluk.

"Ez a pálya nem passzol az autónkhoz úgy, mint más helyszínek" - ismerte el Rob Smedley, a csapat teljesítményért felelős mérnöke az időmérő után, amelyen Valtteri Bottas 6., Felipe Massa 8. lett. "Meglátjuk, hogy a hőmérséklet változása hogyan hat a teljesítményekre. A kicsit hűvösebb idő segíthet nekünk." Vasárnapra ugyanis néhány fokos lehűlés várható a hétvége eddigi szakaszához képest.

Bottas 202 ezreddel maradt el az 5. Kimi Räikkönen idejétől; Sebastian Vettel Ferrarija és Daniel Ricciardo Red Bullja még többet vert rá. "Ahogy várni lehetett, nagyon szoros volt az időmérő. Csupán pár tizeddel voltunk lassabbak ahhoz képest, amit el szerettünk volna érni, de mindent kipréseltem az autóból, ezért elégedett vagyok a teljesítményemmel" - közölte a finn.

Felipe Massa elismeri, nem végzett tökéletes munkát. Kattintson a képre galériánk megtekintéséhez! Forrás: AFP/Andrej Isakovic

Mögüle nem csapattársa rajtolhat, ugyanis Massát Kvjat is megelőzte a másik Red Bull-lal. "Elismerem, szerettem volna előrébb végezni a rajtrácson, de nem sikerült tiszta kört összeraknom. Holnap megpróbálom a legtöbbet kihozni a gumikból, és bízom benne, hogy az autó jobb lesz a versenyen, mint az időmérőn volt" - mondta a brazil. "Reméljük, hogy mindketten hasonlóan fogunk rajtolni, mint Silverstone-ban."

Ott Massa és Bottas rögtön elfoglalta az első két helyet – most bizonyára kevésbé előkelő pozíciókkal is megelégednének, pláne úgy, hogy mindketten a rajtrács poros oldaláról indulnak.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma–1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!