Vágólapra másolva!
Már nem tartja olyan izgalmasnak az F1-et, mint korábban, ezért nem tagadja, hogy más bajnokságok felé kacsingat. A jelenlegi kihívást is élvezi a McLarennél, de szerinte a csapatának nagyobb szabadságra lenne szüksége.

Fernando Alonso újabb bosszantó időmérő edzésen van túl, a Magyar Nagydíjat csak a 15. helyről kezdheti meg egy újabb műszaki hiba után. A McLaren a Hungaroringen erősebbnek tűnt, mint a többi pályán, ezért a spanyol számára különösen fájdalmas, hogy Jenson Buttonhoz hasonlóan megint műszaki hiba miatt végzett a vártnál rosszabb helyen.

Amikor Alonsót az edzés után arról kérdezték, nem csökken-e a motivációja a gyenge eredmények láttán, a spanyol elismerte, hogy korábban jobban lelkesedett az F1 iránt. Igaz, ezt nem a McLaren formájával, hanem az F1-ben történt változásokkal indokolja.

"A Forma-1 már nem pontosan ugyanaz számomra, mint a múltban. Most olyan autókat vezetünk, amelyek csak 2-3 másodperccel gyorsabbak a GP2-eseknél, ez nem olyan izgalmas" - nyilatkozta. "A McLaren-Hondánál azonban egy fantasztikus projektben veszek részt, és ez óriási motivációt ad."

Alonso sok szempontból elégedetlen a mai F1-gyel Forrás: AFP/Andrej Isakovic

Alonso azt állítja, élvezi az idei idényt a McLarennél, de egyre vonzóbb számára a gondolat, hogy a jövőben valamilyen más szériában versenyezzen. "A Forma-1-ben túl keveset tesztelhetünk, és ezeket a gumikat, a sok korlátozást, és a jövő évi (21 futamos) versenynaptárat figyelembe véve egyre csábítóbbnak találom a többi kategóriát."

Nagyobb szabadságra vágyik

Alonso már korábban is elmondta, hogy a Le Mans-i 24 órás versenyen mindenképpen el szeretne indulni, lehetőleg már a következő egy-két évben. Ráadásul tavaly óta a hosszútávú világbajnokságban (WEC) versenyez Mark Webber is, akivel a spanyol köztudottan jó viszonyt ápol.

Alonso elmondta, a többi bajnokság azért is vonzóbb számára, mert a csapatok nagyobb szabadságot kapnak. Szerinte a sok korlátozás a legfőbb oka annak, hogy a McLaren nem tud gyorsabban felzárkózni a nehéz idénykezdet után.

"Korábban volt némi szabadságunk, mert tesztelhettünk, és így javíthattunk az autónkon" - magyarázta. "A szezon végére akkor is felzárkózhattunk, ha az idény első negyedében nem voltunk versenyképesek. Most viszony annyira megkötik a kezünket, hogy az egész idényben küszködünk."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma–1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!