Vágólapra másolva!
Az új első szárny nem hozott nagy előrelépést, de jól működött Bottas autóján a Magyar Nagydíj szabadedzésein. Massa úgy érzi, a lassú pályán is versenyképesek lehetnek, főleg a vasárnapra jósolt hűvösebb időben.

A Williams nem ért el kiugró eredményeket a Magyar Nagydíj pénteki szabadedzésein, de erre lehetett is számítani, hiszen a hétvége első napján nem az egykörös tempóra szoktak koncentrálni. A Williams több új alkatrészt is tesztelt, például egy módosított első szárnyat, egyelőre csak Valtteri Bottas autóján. A finn elégedett volt az új elem működésével, ezért a csapat azt tervezi, hogy az egész hétvégére fennhagyják az autóján.

"Nehéz megérezni a változást, hiszen csak egy kis lépésről van szó" - mondta az új szárnyról Bottas, aki délután a 9. helyet szerezte meg közvetlenül csapattársa előtt. "Az első edzésen a régi szárnnyal futottam meg a legjobb időmet, de szerintem csak azért, mert az a köröm kicsit jobban sikerült."

A finn nem vár csodákat az új szárnytól, de szerinte mindenképpen érdemes tovább használni, hiszen minden századmásodperc számíthat. "Ilyen kis különbségnél ezt nehéz megmondani, de minden jel arra utal, hogy tettünk egy kis lépést a helyes irányba" - nyilatkozta. "A második edzésen is az új szárnyat használtam, és nem volt vele semmi problémánk."

A Williams bizakodik a pénteki edzések után Forrás: AFP/Attila Kisbenedek

Bottas szerint egyáltalán nem kockázatos az új szárnyat használni, hiszen semmilyen negatívumot nem tapasztaltak, amikor az autón volt. Egyébként is elégedett volt a napjával, hiszen sikerült teljesíteniük a tervezett programjukat. Hasonlóan optimista volt csapattársa, Felipe Massa is, aki úgy érzi, a Williams ezúttal egy lassú pályán is ütőképes lehet.

"Egyértelmű, hogy remek lehetőségek rejlenek az autónkban, és szerintem harcolhatunk azokkal a csapatokkal, amelyek a legközelebb állnak hozzánk a bajnokságban" - vélekedett. "Nem lesz könnyű, de több van bennünk annál, mint amit ma mutattunk. Vasárnap elvileg csökken a hőmérséklet, ezért valószínűleg a gumikkal is jobban bánunk majd."

Massa egyelőre nem kapta meg az új első szárnyat, de ha Bottas autóján továbbra is jól működik, akkor az augusztus végi Belga Nagydíjon már mindkét versenyző azt fogja használni.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma–1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!