Vágólapra másolva!
Button lelkesen nyilatkozott az autójáról, amelyet a hungaroringi edzéseken élvezetes volt vezetni. Alonso óvatosabb az esélyeivel kapcsolatban, de örül a biztató kezdésnek.

Az idény eddigi futamain küszködő McLaren-Hondának fekszik a lassú Hungaroring, hiszen a szokásosnál itt lényegesen kisebb szerep jut a motorerőnek. A pénteki edzéseken valóban biztató formát mutattak, hiszen Fernando Alonso közvetlenül Sebastian Vettel mögött, a 8. helyen zárt, és csak 1,8 másodperccel maradt el Lewis Hamilton legjobb idejétől.

A spanyol viszonylag elégedett volt a napjával, de tisztában van vele, hogy szombaton sokkal nehezebb dolguk lesz. "Jól indult a hétvégénk, hiszen mindkét autónk problémák nélkül teljesítette a napot" - nyilatkozta. "Ez a pálya nyilvánvalóan jobban fekszik az autónknak, mint az előzőek, ráadásul futamról futamra javulunk."

"Korábban is láthattuk azonban, hogy néhány csapat - például a Williams - pénteken még nem mutatja meg, mire képes valójában" - tette hozzá a spanyol, aki éppen ezért nem biztos benne, hogy a McLaren bejuthat a Q3-ba az időmérőn. "A Force India nem is vett részt a második szabadedzésen, ezért több autó is van, amely holnap előttünk végezhet. Ennek ellenére elégedett vagyok az autómmal, és ha célba érünk, talán pontokat is szerezhetünk."

Button régóta nem volt ilyen magabiztos Forrás: AFP/Attila Kisbenedek

Button élvezte a vezetést

Noha Jenson Button 2 tizeddel és négy pozícióval elmaradt a csapattársától, ő nyilatkozott optimistábban az edzések után. "Elégedett vagyok, mert egyáltalán nem küszködtem. Jól sikerültek a szabadedzéseim" - nyilatkozta. "Jónak éreztem az autómat, és élvezetes volt vezetni, jól szórakoztam. Legutóbb Monacóban tűnt ilyen erősnek az autónk, ezért reménykedem egy jó szereplésben."

Button elismeri, hogy még sokat kell javulniuk, de úgy érzi, jó alapokra építhetnek. "Ez növeli az önbizalmunkat, ráadásul tudjuk, hogyan tehetjük még gyorsabbá az autónkat" - jelentette ki. "Néhány módosítást még el kell végeznünk, és akkor rendben leszünk holnap. Arra számítok, hogy az időmérőn a legjobb tíz között végezhetünk, a futamon pedig szerezhetünk néhány pontot."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma–1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!