Vágólapra másolva!
Nem érti, a spanyolnak hogy lehet ilyen jó kedve, miközben gyakran a pontszerzés is elérhetetlennek tűnik számára. Sainz szerint honfitársa nem hozott rossz döntéseket a karrierjével kapcsolatban, csak balszerencsés.

Amikor Fernando Alonso a 2014-es szezon végén elhagyta a Ferrarit, és a McLarenhez szerződött, nem titkoltan azt a célt tűzte ki maga elé, hogy néhány éven belül megnyeri a világbajnokságot. Ez azonban az idei szezon alapján egyelőre nagyon távolinak tűnik: a Honda-motorokra váltó McLaren katasztrofális formában kezdte az idényt, eddig mindössze kétszer értek célba pontszerző helyen.

Alonso még csapattársánál, Jenson Buttonnál is rosszabbul áll a tabellán: eddig csupán háromszor sikerült eljutnia a kockás zászlóig, és egyetlen pontjával csak a Manor versenyzőit előzi meg. A pilóták ennek ellenére próbálnak optimisták maradni, és Alonso többször is kijelentette, hogy bízik a csapat munkájában. A mezőny legerősebb csapatánál, a Mercedesnél versenyző Nico Rosberg szerint azonban furcsa, hogy a spanyolnak mindig jó a kedve.

„Meglep, hogy ennyire boldog tudott maradni, pedig tényleg annak tűnik. Mindig jókedvűnek látom, amikor találkozom vele" – nyilatkozta Rosberg az AS-nek. „Örülök, hogy meg tudta őrizni a jókedvét, de akkor is furcsának találom. Ő egy igazi harcos, most pedig a pontszerző helyekre is ritkán van esélye."

Alonso kedvét a rossz eredmények sem ronthatják el Forrás: AFP

Rosszkor volt rossz helyen

Alonso már 25 éves korában kétszeres világbajnok volt, 2006 óta azonban egyszer sem végzett a pontverseny élén. A Renault-nál elért sikerek után a McLarenhez szerződött, ahol csak egy ponttal maradt le a bajnoki címről, de a csapattal annyira megromlott a viszonya, hogy 2008-ra visszatért a meggyengült francia istállóhoz. 2010 és 2014 között a Ferrarinál versenyzett, de a Red Bull és a Mercedes uralma mellett nem tudott bajnokságot nyerni.

Egyes vélemények szerint Alonso többször is rossz döntést hozott, amikor új istállóhoz igazolt, ezért magának is köszönheti, hogy kilenc éve hiába próbálja visszaszerezni a címet. Honfitársa, az újonc Carlos Sainz azonban úgy véli, Alonso egyszerűen balszerencsés.

„Lehetetlen lett volna megmondani, hogy ezek rossz döntések lesznek" – nyilatkozta az UOL Esporte című oldalnak. „Vannak pillanatok, amikor az ember egyszerűen rosszkor van rossz helyen. Igazából csak balszerencsés volt az elmúlt években."

Alonso hosszú évek óta Sainz példaképe, és a fiatal spanyol szerint ezen az sem változtat, hogy az idei versenyeken a mezőny végén kell kullognia. „Fernando általában tökéletes teljesítményt nyújt az időmérőn, majd tökéletesen rajtol, amit egy tökéletes első kör követ. Utána minden körben képes további tizedeket kipréselni az autójából" – magyarázta. „Tőle tényleg sokat tanulhatok."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!