Vágólapra másolva!
Portugál lapértesülések szerint az istálló élt az opciós jogával, és a 2016-os idényre is megtartják a rutinos brazilt. Massa bízik benne, hogy a fejlesztéseiknek köszönhetően rendszeresen legyőzhetik a Ferrarit.

Miközben egyre több forrásból érkeznek olyan híresztelések, hogy a Ferrari kivásárolta Valtteri Bottast a Williamstől, a portugál Diario Motorsport úgy tudja, a brit istálló legalább az egyik jelenlegi pilótáját megtartja a következő idényre.

Felipe Massa jelenlegi szerződése az idény végén lejár, a Williamsnek azonban további egy évre opciós joga van a brazil szolgálataira. A rendszerint megbízható portugál lap szerint ezzel éltek is, és 2016-ra is érvényesítették a megállapodást.

Massa állítólag jövőre is a Williamsnél maradhat Forrás: AFP

Massa nem titkolja, hogy jól érzi magát a Williamsnél, ahol sokkal felszabadultabban versenyezhet, mint a Ferrarinál töltött utolsó éveiben. Az új csapatánál már több dobogós helyezést is szerzett, és idén tartani tudja a lépést csapattársával, a nagy tehetségnek tartott Bottasszal is. Néhány napja úgy nyilatkozott, szívesen versenyezne jövőre is a Williamsnél.

„Szeretek itt dolgozni. Érzem, mennyire tisztelnek a csapatnál, és jól is teljesítünk. Nem is tárgyalok másik istállóval, hiszen miért akarnék ezen változtatni?" – tette fel a kérdést a 34 éves brazil, aki nem ért egyet Bottasszal a Williams fejlődési lehetőségeit illetően. A finn nemrég azt mondta, a csapat lemaradhat a fejlesztési versenyben a nagyobb költségvetéssel rendelkező Mercedestől és Ferraritól.

„Ahogy Silverstone-ban is megmutattuk, tudjuk, hogyan kell fejlesztenünk az autónkat. Jó úton haladunk afelé, hogy minden versenyen erősebbek legyünk a Ferrarinál" – jelentette ki Massa.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!