Vágólapra másolva!
Button elismeri, hogy lesz min dolgozniuk, bár két hétre a csapatok főhadiszállásain is le kell húzni a rolót.

Habár Fernando Alonso legutóbb, Silverstone-ban megszerezte idei első pontját, a McLaren az utóbbi hetek során nem mutatott látványos fejlődést: ő az előző öt futamból négyről, Jenson Button pedig háromról esett ki, többnyire műszaki hibák miatt. A Honda Montrealban bevetett újításai sem hoztak nagy előrelépést, de Button úgy véli, a Magyar és a Belga Nagydíj közötti nyári szünet jó alkalom lesz a csapat számára, hogy egyenesbe jöjjön.

Ebből két hétre ugyan kötelező bezárni az F1-es főhadiszállásokat, hogy az istállók személyzete elmehessen pihenni, ám „így is sok időnk lesz alaposan szemügyre vennünk és kielemeznünk az új csomagunkat" – mondta Button az Autosportnak.

Button igyekszik jó képet vágni a megpróbáltatásokhoz Forrás: McLaren

„A szélcsatorna, a CFD és a valóság között elég jó a korreláció, ezért nem nagy gond, hogy egy ideig nem léphetünk pályára" – tette hozzá. „Sőt kifejezetten hasznos, hogy mindenki ott lesz a gyárban, mert az előző versenyekről rengeteg adatunk van, amelyeket érdemes átnézni."

Button – akinek a jövője bizonytalan a McLarennél – hangsúlyozta, hogy a megpróbáltatásokat is jobb mosolyogva, mint keseregve tűrni. „Mindannyian küzdünk, hogy tovább tudjunk mosolyogni" – ismerte el. „Ez a helyzet az egész csapat számára nehéz."

„Nekem is vannak szörnyen pocsék napjaim, mint mindenkinek, amikor nem vagyok boldog – így éreztem a silverstone-i időmérő után is. De semmi értelme elkeseredni, mert az nem visz előre. A lényeg, hogy jó visszajelzéseket adjunk, és mindenből kihozzuk a maximumot. Mosolyogni jobb, mint keseregni!"

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!