Vágólapra másolva!
A finn szerint a Williams képes lenne a vb-győzelemre, de úgy véli, a nagyobb költségvetésű ellenfeleik mellett erre nincs sok esélyük. Bottas szerepel a Ferrari radarján, egy veterán azonban inkább Hülkenbergre cserélné Räikkönent.

A 2016-os átigazolási szezon egyik kulcsfigurájává lépett elő a Williams tehetsége, Valtteri Bottas. Bár futamok óta faggatják a Ferrarival kapcsolatos pletykákról, ő maga egyelőre még utalást sem tett arra, hogy kapcsolatban állna a maranellói istállóval, azt viszont kijelentette: jelenlegi csapatának helyzetét elnézve nem várható, hogy ismét a világbajnoki címért csatázzanak.

„A Williams már rengeteg alkalommal nyert bajnoki címeket, és amint már én is elmondtam, nem látok okot rá, hogy ne lehetnének megint képesek erre. Az viszont tény, hogy a feladat nagyon nehéz” – mondta az F1i-nek. „Ahogy mindenki tudja, egyes csapatoknak sokkal nagyobb a költségvetése. A Mercedes uralkodik, sőt most a Ferrari is előttünk van kissé, úgyhogy nem vagyunk könnyű helyzetben, de kilátástalannak azért nem nevezném.”

Vajon Bottas elfoglalhatja Räikkönen helyét a Ferrarinál? Forrás: AFP/Ben Stansall

Bottas a Brit Nagydíjon a figyelem középpontjába került, amikor csapata a futam elején nem engedte meg, hogy támadja az élen autózó csapattársát, Felipe Massát. Miután végre szabad utat kapott volna, elmondása szerint „már késő volt”, így kénytelen volt eltűrni, ahogy először Lewis Hamilton, majd Nico Rosberg és Sebastian Vettel is elé kerül. Felmerült a kérdés, hogy meginoghat-e Bottas bizalma a csapatban az események miatt, de ő azt állítja, mindig a csapat érdekeit tartja szem előtt.

„A Forma-1-ben gyorsan változnak a dolgok, és akadnak néha olyan lehetőségek, amelyeket muszáj megragadni, de mindenképpen a jó időben mindenképpen ott kell lenni a jó helyen. Bárhol is versenyezzek, rövidebb vagy hosszabb ideig, számomra mindig az lesz a legfontosabb, hogy minden tőlem telhetőt megtegyek a csapatomért, és közösen fejlesszük az autót. Úgyhogy nekem nem számít, ha valahol három, tíz vagy csak egy évet töltök el, mindenhol próbálom a maximumot nyújtani.”

Hülkenberggel jobban járnának?

Kimi Räikkönen esetlegesen megüresedő ülésére nem Bottas az egyetlen jelentkező. Úgy hírlik, a Ferrari szívesen látná az egyik autójában Daniel Ricciardót is, akit viszont aligha enged el a Red Bull, és titkos favorit lehet Nico Hülkenberg is, aki egyszer már nagyon közel került ahhoz, hogy Maranellóba szerződjön. Két éve pont Räikkönennel szemben maradt alul.

„Kimi az ideális másodhegedűs” – jelentette ki a korábbi F1-es pilóta, Marc Surer a Speed Weeknek. „Nem politizál, mindig sportszerű, de szerintem egyszerűen már nem a régi.” Surer szerint ugyanakkor a Ferrari számára „visszalépés” lenne, ha Bottast szerződtetné, aki „lassabb Massánál, márpedig tőle két évvel ezelőtt megszabadultak”, ezért „Nico Hülkenberg lenne a legjobb választás, de az a benyomásom, hogy a Ferrari nem akar két német pilótát.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!