Vágólapra másolva!
Őszinte nyilatkozatban szólította fel az F1-es istállókat a Lotus csapatfőnök-helyettese, hogy közösen segítsék a versenyek rendezőit a nézőszámok növelése érdekében.

Nézőcsúcsot, páratlan hangulatot és remek versenyt hozott a Brit Nagydíj Silverstone-ban, amitől valamelyest halkultak a Forma-1-et érő kritikák. A Lotus csapatfőnök-helyettese, Frederico Gastaldi azonban kijelentette, az istállók nem ülhetnek a babérjaikon, és segíteniük kell a futamok rendezőit. Silverstone mindig is népszerű helyszínnek számított, de az idei sikerhez az is hozzájárult, hogy a verseny előtti napokban jelentősen leárazták a belépőket.

„Nyitottnak kell lennünk arra, hogy segítsük a promótereket a jegyértékesítésben” – nyilatkozta Gastaldi az Autosportnak. „Ha ők küszködnek, elmaradhat a verseny, és az nem tesz jót a Forma-1 jövőjének. Nyitnunk kell a szponzorok felé is, hogy jobban megértsük, hogyan térülhetnek meg a befektetéseik, és a médiát is támogatnunk kell, hogy javulhasson a show a nézők számára” – foglalta össze.

Maldonado és Grosjean dedikál Monacóban, ez a legtöbb, amit a versenyzők megtesznek a rajongókért Forrás: Lotus F1 Team

A GPDA nemrég végzett kutatásának eredménye alapján a rajongók 86%-a elvárja, hogy a pilóták nyitottak és őszinték legyenek a rajongókkal, 78%-uk szerint a versenyzők feladata az F1 népszerűsítése, és 75% azt is kinyilvánította, hogy a pilótáknak dolgoznia kell azon, hogy a szurkolók közelebb kerülhessen a sporthoz. A kutatás eredményével Gastaldi véleménye is összhangban van.

„Nagyvonalúbbnak kell lennünk az időnkkel, beleértve a versenyzőket is, hogy minden hozzáférhetőbb legyen. Megértem, hogy stresszes a munkájuk, de jó lenne, ha megtalálnánk a módját, hogy elérhetőbbek legyenek a rajongóknak. Minden azon múlik, hogy az embereket beavassuk a sport rejtelmeibe. Én Argentínából származom, ahol az F1 olyan népszerű, mint Brazíliában a foci. A mostani generációnak is meg kell mutatni, hogy ez egy jó sport, szerintem még mindig a legnagyobb show a földön.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!