Vágólapra másolva!
Lemaradt a wimbledoni tenisztorna férfi döntőjéről Lewis Hamilton, mivel hiába kapott meghívást a Királyi Páholyba, a rendezők nem engedték be. A Mercedes pilótája nem öltözött az alkalomhoz illően, de a rendezvény ügyvezetője azt mondta, jövőre is visszavárják.

Kínos bakiba futott bele a Brit Nagydíj győztese, Lewis Hamilton, aki a múlt vasárnap azt tervezte, hogy a Királyi Páholyban tekinti meg a wimbledoni tenisztorna fináléját, de lemaradt az eseményről, mert – ahogy a szóvivője fogalmazott - „az elvárt öltözék tekintetében sajnálatos félreértés történt, így Lewis csalódottan kénytelen volt kihagyni a férfi döntőt.” A kétszeres világbajnok egyszerűen nem öltözött alkalomhoz illően, így nem engedték be.

Noha a hagyományosan elegáns Mercedes márka versenyzője, sőt még öltönyszponzoruk is van, Hamilton gyakran visel extravagáns öltözékeket és divat-kiegészítőket. A wimbledonihoz hasonló protokolláris bakit viszont eddig nem követett el, pedig ismert celebek mellett olyan illusztris személyiségek is fogadták már, mint Nelson Mandela vagy II. Erzsébet brit királynő.

Hamiltonéknak öltönyszponzoruk is van Forrás: Hugo Boss

„Lewis megérkezett, de az asszisztensei nem szóltak neki, hogy (kötelező) a zakó és a nyakkendő” – mondta Richard Lewis, a wimbledoni torna ügyvezetője a Sky Sportsnak. „Ő ezt megértette, tudomásul vette a tényt, hogy a zakó és a nyakkendő az elvárt viselet. Nem tudott magának elég gyorsan megfelelő öltözéket szerezni, ezért úgy döntött, hogy nem jelenik meg a Királyi Páholyban.”

A döntőben egyébként Novak Djokovics győzött Roger Federer ellen, amit Hamilton legfeljebb a tévében láthatott, de Wimbledonban nem haragudtak meg rá a tévedés miatt. A torna ügyvezetője szerint az F1-es pilótát a jövőben is szívesen látják, és az előzetes versenynaptár alapján úgy tűnik, ha Hamilton úgy dönt, jövőre is el tud menni a mérkőzésre, mivel a Brit Nagydíj és Wimbledon nem ütközik egymással.

Wimbledon.

A photo posted by Lewis Hamilton (@lewishamilton) on

„Minden teljesen nyugodtan zajlott, és egyértelművé tettük Lewis számára, hogy mindenképpen visszavárjuk a Királyi Páholyba a jövőben. Biztos vagyok benne, hogy el is jön majd. Szerintem azért volt csalódott, mert a nagydíjak időbeosztása az idén kifejezetten passzolt ahhoz, hogy itt legyen. Kár érte, de előfordul az ilyesmi” – fogalmazott.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!