Vágólapra másolva!
Jos Verstappen nemrég visszaült a 2003-as Minardijába, és ment vele pár kört Zandvoortban. Múltidéző audiovizuális katarzis.

Mostanában a V8-asok hangját szokás visszasírni, és közben könnyű elfeledkezni arról, hogy 2006-ban még éppen azokat fogadta fanyalogva a V10-esek üvöltését gyászoló közvélemény. Hogy nem ok nélkül, abból újra kaptunk egy kis múltidéző emlékeztetőt, amikor Jos Verstappen a szűk, kacskaringós Zandvoortban levezetett pár kört utolsó F1-es autójával, a Minardi PS03-mal.

Ez a mezőny leglassabbja volt abban az évben, még pontot sem szereztek vele – a legjobb eredménye Verstappen montreali 9. helye volt –, de a Cosworth kipufogón keresztül lángokat lövellő V10-ese a mára a turbókhoz szokott fül számára mégis elképesztő hangorgiát rendez. Az élményen sokat dob a dűnék között kanyargó, régimódi pálya is. Kellemes nosztalgiázást!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!