Vágólapra másolva!
A mezőnyhöz jövőre csatlakozó Haas már készített egy listát a jelöltjeiről, Gutiérrezt név szerint is megemlítették. Mindenképpen szeretnék, ha lenne legalább egy tapasztalt versenyzőjük.

Jövőre egy új istálló is csatlakozik a Forma-1 mezőnyéhez, az amerikai Gene Haas csapatánál már gőzerővel zajlik a felkészülés a 2016-os idényre. Hamarosan az is kiderülhet, a Haas milyen pilótafelállással képzeli el az első évét, a csapat tulajdonosa ugyanis elmondta, már több versenyzővel is tárgyalnak.

„Van egy 10 nevet tartalmazó listánk azokról a versenyzőkről, akiket megfigyelünk" – nyilatkozta Gene Haas egy mexikói sajtótájékoztatón. „Külön-külön is elbeszélgetünk velük, és megnézzük a lehetséges opciókat."

Haas hozzátette, mindent megtesznek azért, hogy ne két újonccal kelljen rajthoz állniuk jövőre. „Egyértelműen olyan pilótákat keresünk, akik most is a Forma-1-ben versenyeznek, vagy van már tapasztalatuk" – jelentette ki.

Gene Haas tapasztalt versenyzőket akar megszerezni Forrás: AFP

Mivel a Haas szorosan együttműködik a Ferrarival, az olaszok két tesztpilótáját, Jean-Eric Vergne-t és Esteban Gutiérrezt már több forrás is kapcsolatba hozta az amerikai istállóval. Haas elismerte, a mexikói versenyzővel már személyesen is találkozott. „Gutiérrez egy jó srác, ráadásul tehetséges, most pedig színvonalas munkát végez a Ferrarinál" – mondta, az egyik lehetséges jelöltként említve a Sauber korábbi versenyzőjét.

Korábban többször felmerült, hogy a Haas elsőszámú jelöltje Nico Hülkenberg lehet, őt azonban a hírek szerint több istálló is megkörnyékezte, és nem valószínű, hogy a debütáló csapat mellett döntene. Amennyiben Kimi Räikkönen az idény végén távozik a Ferraritól, Hülkenbergnek akár az olaszoknál is lehet helye, de a Williamsszel is kapcsolatba hozták már a nevét.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!