A Red Bull rendet rakna az F1-ben és a csapatánál is

Forma-1, Christian Horner, Dietrich Mateschitz, Red Bull, Osztrák Nagydíj
SPIELBERG,AUSTRIA,19.JUN.15 - MOTORSPORTS, FORMULA 1 - Grand Prix of Austria, Red Bull Ring, free practice. Image shows team principal Christian Horner (Infiniti Red Bull Racing) and Red Bull founder Dietrich Mateschitz. Photo: GEPA pictures/ Daniel Goetzhaber - For editorial use only. Image is free of charge.
Vágólapra másolva!
Christian Horner nem bagatellizálta el főnöke, Dietrich Mateschitz múlt hétvégi kritikáit, de kijelentette: a vállalat szándéka továbbra is az, hogy az F1-ben maradjon, és megoldja a sport, valamint a csapat problémáit is. Horner tagadta, hogy ki akarnák rúgni a Red Bull Racing éléről.

Hazai versenyén durva kritikákkal illette a Forma-1-et és a Renault-t a Red Bull vezére, Dietrich Mateschitz. Az osztrák üzletember nyíltan azzal fenyegetőzött, hogy 2020-ig érvényes szerződésük ellenére kivonja érdekeltségeit a Forma-1-ből. Eközben Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke az F1-es Stratégiai Munkacsoport megszüntetése, valamint a szabályok újraírása mellett kampányol, és Mateschitz álláspontját védi.

„A szándékunk az, hogy itt maradjunk, és rendezzük a sporttal és a saját versenyképességünkkel kapcsolatos helyzetet” – jelentette ki a brit menedzser. „Dietrich Mateschitz tett néhány megjegyzést a hétvégén, és az elmondottakat pontosan úgy is gondolja. Rajongóként dühös a show miatt. Jelentős befektetéseket tett az elmúlt évek során, elvárja, hogy a sport visszatérjen az aranykorába, és ismét olyan látványos és vonzó legyen, mint korábban.”

Horner (balra) szerint Mateschitz (jobbra) csak változásokat akar az F1-ben, kiszállni nem Forrás: GEPA pictures/Daniel Goetzhaber

Horner szétválasztotta az F1 vélt vagy valós problémáinak megoldását, illetve a Red Bull esélyeinek javítását. Elmondása szerint a „csapat érdekében” keményen dolgoznak, mert vissza akarnak térni az eredményesség útjára, és reményéli, hogy hamarosan ez hamarosan sikerül nekik. Kérdés, hogy milyen eszközökkel kívánják elérni, hiszen a Renault továbbra is jelentős lemaradásban van a motorfejlesztés terén, és a Red Bull egyelőre elutasítja korábbi beszállítójuk, a Ferrari ajánlatát.

A küszködés közepette a múlt hétvégén már az is felmerült, hogy a brit istállót több mint tíz éve vezető Horner is távozhat a csapattól, de az érintettek ezt hevesen cáfolják. „A Forma-1-ben sajnos mindig pletykálnak, de ez egy teljes hülyeség” – jelentette ki az esetleges menesztésével kapcsolatos értesülésekre reagálva. „Abszolút elkötelezett vagyok a Red Bull mellett, és rajongok a munkámért. Keményen dolgozunk, és arra fókuszálok, hogy visszasegítsük a csapatot oda, ahol 18 hónappal ezelőtt volt.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!